Her er Norges heteste byer

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

Noen har hatt det hett i sommer. Gjetter du hvem?

04.08.10 18:14

Er du ikke fornøyd med været i sommer? Ifølge værstatistikken er det liten grunn til å klage. Den forteller nemlig at månedstemperaturen i juli lå 1,3 grader over normalen. Dette er den 30. varmeste juli som er registrert i Norge etter at målingene startet i 1900, ifølge Meteorologisk institutt.

Sjekk ditt vær på Nettavisens værsider her

Sommerens varmeste
Den høyeste månedstemperaturen kom rundt deler av Oslofjorden. På målestasjonene på Berskog i Drammen og Blindern i Oslo var det aller varmest, begge steder 18 grader i juli. Det er henholdsvis 0,9 og 1,6 grader over normalen. Drammen og Oslo kan dermed utropes til sommerens heteste byer, men må se seg slått av telemarksbygda Gvarv i Sauherad kommune når det gjelder høyeste maksimumstemperatur. På målestasjonen på Nes var det brennende 28,7 grader 10. juli. Slå den!

KALDEST

VARMEST

Juvasshøe

-4,6

Gvarv

28,7

Kald start på 2010
Men om juli var litt varmere enn den pleier, har middeltemperaturen for Norge som helhet ligget 0,7 grader under normalen hittil i år. Faktisk har 2010 så langt vært blant de kaldeste siden 1900. 1942 var et foreløpig lavmål på statistikken. Da var det 2,3 grader under normalen.

Størst avvik på Vestlandet
Størst avvik fra normalen vardet i indre deler av Vestlandet samt deler av Trøndelag og Hedmark. Der har det vært fra 1,5 til 2 grader kaldere enn normalt så langt i år.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.