RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er Norges største nettsamfunn

(Faksimile)
Sist oppdatert:
Nesten hver sjette nordmann er aktiv på nettsamfunnet Facebook.

Facebook er nå større enn både VGs Nettby og Dagbladets Blink. 721.000 nordmenn er nå aktive på Facebook, melder Kanal 24.

- Facebook kan nå sees på som samfunnsarena, sier SINTEF-forsker Petter Bae Brandtzæg.

Hør innslaget hos Kanal 24 her.

721 000 nordmenn har vært inne på Facebook-profilen sin minst én gang i løpet av de siste 30 dagene, ifølge ferske tall Kanal 24 har innhentet fra Facebook. Nordmenn er dermed de 5. mest aktive brukerne blant de vel 34 millioner Facebook-medlemmene, kun slått av USA, Canada, Storbritannia og Australia.

Til sammenligning har nettsamfunnene Nettby over 460.000 brukerprofiler, mens Blink har rundt 300.000 profiler.

Brukervennlig
Bae Brandtzæg har forsket på nettsamfunn og mener Facebooks brukervennlighet har skapt suksessen.

- I tillegg er det et åpent nettsamfunn der folk bruker navnet sitt, noe som har gjort at de har lyktes med å få brukere fra 25 til 40 år som normalt ikke er så aktive i nettsamfunn. Samtidig har Facebook hele tiden vært flinke til å fornye seg og legge til rette for at brukerne skal rekruttere nye brukere, sier han til Kanal 24.

Han mener det er naturlig at nordmenn er blitt blant de mest aktive medlemmene. - Nordmenn har generelt høy inntekt og utdannelse, og det gjør at de fleste har tilgang til PC. Samtidig er bredbåndtilgangen god.

Sosial tidtrøyte
Facebook opplyser ikke om brukeraktiviteten og alderssammensetningen til medlemmene, men ifølge Bae Brandtzæg blir nettsamfunn ofte brukt til sosialisering og tidtrøyte. - Vi mailer, deltar i diskusjoner, oppretter nettverk og deler eller ser på bilder, sier han.

Unge jenter er de ivrigste brukerne.

- Mens det er marginalt med folk som er over 40. Nettsamfunnsforskeren tror vi bare har sett begynnelsen på fenomenet. - Da brevet kom, så var det en viktig ting. Det var det også da telefonen og mobilen kom. Den samme tendensen er å finne i bruken av nettsamfunn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere