RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er prinsen!

Sist oppdatert:
Her er de 52 centimeterne og 3944 grammene som alle snakker om. Se kronprinsparets egne bilder.

Klokken 18.30 søndag kveld ble de første bildene av den nye prinsen lagt ut på slottets hjemmeside. Bildene er tatt hjemme på Skaugum.

I likhet med de første bildene av prinsesse Ingrid Alexandra i januar 2004, er også disse tatt av foreldrene selv, men denne gangen har både kronprinsen og kronprinsessen vært fotografer.

Navnet til den nye prinsen er allerede klart, men vil ikke bli kunngjort før under ekstraordinært statsråd på Slottet klokken 09.00 mandag.

Prinsen ble født klokken 10.45 lørdag på Rikshospitalet. Kronprinsesse Mette-Marit ankom sykehuset ved 08-tiden lørdag - altså bare timer før fødselen.

Klokken 15.40 forlot kronprinsessen sykehuset med den nyfødte prinsen. Nå hviler familien ut på Skaugum, der disse bildene ble tatt.

- Fødselen foreløp veldig fint. Ingen problemer, men det så jo veldig vondt ut, sa Haakon til pressen klokken 15 lørdag. Han var selv tilstede under fødselen, og klippet navlestrengen med god hjelp fra sykehuspersonalet. Dette var den andre fødselen kronprinsen var med på.

- Vi våknet i sju tiden i dag morges, og dro vel hjemmefra ved halv åtte-tiden. Det har gått noen dager på overtid, men alt har gått fint likevel. Fødselen forløp veldig fint. Hun var jo kjempeflott, da, kronprinsessen altså. Jeg støttet så godt jeg kunne.

Kronprins Haakon mener at prinsen ligner både på ham selv og på mamma Mette-Marit. Den nye prinsen ligner

ikke så rent lite på sin søster Ingrid
Alexandra heller. Her er bilder av de to
søsknene som nyfødte.

Nederst kan du se bildet som ble tatt av nyfødte kronprins Haakon dengang han kom til verden. Det er ikke vanskelig å se likhetene til pappa.

Nedenfor kan du se flere bilder av den nyfødte prinsen. Mor og far har tatt to bilder hver.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere