Her er prinsesse-frimerket

Posten Norge lanserer i dag et nytt frimerke med bilde av HKH Prinsesse Ingrid Alexandra.

13.04.04 14:33

Frimerket blir lagt ut til salg på Posten over hele landet 17. april i forbindelse med den konglige barnedåpen.

- Dette er Postens dåpsgave til Prinsesse Ingrid Alexandra, sier pressesjef i Posten Norge AS, Birgitte Lund Nakken.

1,8 millioner
Det er blitt trykket opp 1,8 millioner eksemplarer av frimerket som har en verdi på 6,00 kroner. Frimerket er basert på et fotografi tatt av Guri Dahl, mens Enzo Finger har hatt det kunstneriske oppdraget med frimerket. Finger er kjent for å ha designet en rekke norske konglige frimerker tidligere.

Han hadde også ansvaret for miniatyrarket til Nobel Fredspris 100 årsjubileum som ble kåret til verdens vakreste frimerke.

- Frimerket er satt inn i et miniatyrark og har dekorelementer i gull og sølv samt arvefyrstekrone som skal gi det et kongelig preg, sier Enzo Finger.

Den yngste

Prinsesse Ingrid Alexandra blir ikke bare den yngste konglige til å pryde et frimerke, men også den yngste i Norge noen gang. Andre konglige som har egne frimerker er Kong Harald, Dronning Sonja, Kronprins Haakon, Kong Olav, Kong Haakon og Kronprinsesse Martha.

- Posten Norge vil også gi en gave til Kronprinsparet, som er et eksemplar av frimerket innrammet i gull, sier pressesjef Birgitte Lund Nakken.

Posten har montert miniatyrarket og tilhørende førstedagsbrev i en spesialdesignet gullramme som vil bli overrakt som dåpsgave. Konsernsjef i Posten Norge AS, Kaare Frydenberg har skrevet en personlig hilsen på bildet.

Foto: (Foto: Posten)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag