RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er ranerne i aksjon

Sist oppdatert:
Politiet har offentliggjort nærbilder av ranerne som søndag formiddag slo til mot Munch-museet på Tøyen. Politiet står ellers uten avgjørende spor i jakten på ranerne. Se bildene her.

Her er bildene politiet nå håper skal hjelpe dem videre i jakten på ranerne som søndag formiddag truet til seg to av Munchs viktigste malerier, «Skrik» og «Madonna», trolig til en verdi opp mot 650 millioner kroner.

På det ene bildet kan man tydelig se en blank revolver i høyre hånd til den ene raneren. Det andre bildet viser en av ranerne, i lys hettegenser og finnlandshette som bærer ett av de to stjålne maleriene.

Håper på tips
- Vi har offentliggjort bildene i håp om at vi skal få en respons på dem. Hvorvidt disse har ført oss noe videre, kan jeg ikke kommentere ennå, sier politiinspektør Iver Stensrud ved Oslo politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Mandag formiddag lette politiet etter vitner som kan ha sett en fluktbil nummer to

ved Sinsen tennisklubb. Her slutter alle spor, for ifølge Stensrud skal det ikke ha kommet inn nye tips om flere fluktbiler.

Oppsøker kjente ransmenn
Politiet har det siste døgnet oppsøkt flere personer i det harde ransmiljøet i Oslo, men etter det TV 2 Nettavisen kjenner til, har dette ikke ført til nye spor.

Ifølge NRK Dagsnytt har politiet liten tro på at de vil finne tekniske spor av betydning inne på Munch-museet. Håpet er nå at spor fra fluktbilen og rammene som ble kastet ut av bilen på vei vekk fra museet, kan gi svar på hvem som stod bak ranet.

Krimteknikernes største utfordring er at ranerne tømte et pulverapparat i fluktbilen da de forlot bilen. Teknikerne må dermed gjøre bilen grundig ren før de kan begynne arbeidet med å sikre spor. Eventuelle DNA-spor kan gå tapt under rengjøringen.

Tipsflom
Politiet holdt ved 16.30-tiden en pressekonferanse der de informerte om utviklingen i etterforskningen. Politiinspektør Iver Stensrud opplyste at politiet har fått en rekke tips, men foreløpig er ingen mistenkt eller siktet i saken.

Det er blitt gjort kriminaltekniske funn i museet, på rammene og i fluktbilen som ble funnet på Sinsen. Politiet har ikke funnet fingeravtrykk etter ranerne, men det er fortsatt håp om at de har etterlatt seg DNA-spor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere