Gå til sidens hovedinnhold

Her er SAS' billig-billetter

SAS Braathens kniver om å få kundene tilbake med tre millioner billigbilletter til alle reisemål.

Les TV 2 Nettavisen på mobil

Det betyr at du kan reise for 420 kroner i Sør-Norge og for 595 kroner fra sør til nord. De billigste utenlandsturene vil koste 505 kroner. For én vei, vel å merke.

Alle strekninger
- Prisene vil gjelde alle strekninger, både innen- og utenlands. Det blir samme prisnivå som det er på de laveste priskategoriene i dag, sier informasjonskonsulent Hege von Krogh Thoen i SAS Braathens, til TV 2 Nettavisen.

SAS Braathens kaster nå billige flybilletter etter utallige misfornøyde kunder som er lei av streik og måneder med indre konflikter. Direktør i SAS-Braathens, Petter Jansen, hevder at flyselskapet skal bli landets ledende, men må først og fremst vinne tilbake passasjerenes gunst.

- Vi vil ha mange nordmenn om bord slik at de kan se at vi tar målsettingen på alvor. Over påske legger vi ut dobbelt så mange lavt prisede billetter i forhold til 2005. Vi snakker om inntil tre millioner på inn- og utenlandstrafikken. Med et slikt volum når vi garantert målsettingen om å bli oppfattet som et lavprisselskap, sier administrerende direktør Petter Jansen i SAS Braathens til Dagbladet.

Bare «monopol-ruter»
Enkelte SAS Braathens-kunder synes det er fortvilende at flest billigbilletter legges ut på rutene med konkurranse - og ikke der SAS Braathens nærmest har monopol. Til det svarer SAS Braathens:

- Det er etterspørsel og antall frekvenser som avgjør hvor stor andel av billettene som legges ut på ulike strekningene.

Billettene som ligger ute gjelder fra 1. mai til 1. juli, og flere billetter skal legges ut etter påske. På SAS Braathens' lavprisbarometer kan kundene selv se hvor mange ledige billetter det er til enhver tid på enkelte ulike destinasjoner.

Dobbelt så mange som i fjor
Laveste pris i Sør-Norge er 420 kroner èn vei. Et kjapt søk viser at det onsdag ligger 92.469 billetter mellom Oslo og Bergen til denne prisen ute. Antall billigbilletter mellom Oslo og Trondheim er 82.596. Antallet billetter mellom Oslo og Stavanger er 65.623.

Minstepris for innenriksflyvinger mellom sør og nord ligger på 595 kroner per vei. Prisen på utenlandsturer varierer fra 505 til 990 kroner, men de fleste prisene ligger rundt 600 kroner.

- Vi legger ut tre millioner lavprisbilletter i 2006. Det er dobbelt så mange som i 2005. Noen er allerede i salg, og vi øker antall billigbilletter suksessivt utover året, sier von Krogh Thoen.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg