OSLO (Nettavisen): Kvitfjell har hatt åpent i over én måned og har 6,4 kilometer løyper åpne i helgene og cirka 4 kilometer åpent på hverdager. Forholdene her beskrives som «helt rå» onsdag med nysnø, 6 kuldegrader og sol.

Denne uken arrangeres Europacup i Kvitfjell med deltakere fra 12 ulike nasjoner.

- Det er meldt kaldt og fint fremover som gir gode utsikter for videre åpning av flere løyper. Det er også kjørt opp skøyteløyper for langrenn, forteller markedsansvarlig Vibeke Fürst Holtmann i Kvitfjell, Alpinco i en e-post til Nettavisen.

Se vær- og førerapporter fra landets skisentre på fnugg.no

Hun opplyser at også Hafjell Alpinsenter åpnet sist helg. Der har de fire løyper og fire heiser gående.

Meteorologisk institutt venter snø i innlandet i hele Norge de neste dagene. På dette kartet ser du snø som blå felt, mens det grønne er sludd eller regn. På kysten regner meteorologene med sludd eller regn, særlig i de sørlige delene av landet.

Sjekk også Meteorologisk institutt sine snømålinger på yr.no

I Gausdal melder Thon Hotel Skeikampen og Skeikampen alpinsenter om totalt 55 kilometer med langrennsløyper samt tre heiser og fem nedfarter åpne i alpinbakken.

- Det er kjempefine forhold i bakken, og vi kommer til å åpne flere nedfarter fortløpende, sier driftssjef Rune Slåsletten ved Thon Skeikampen Resort ifølge en pressemelding.

Så langt kan Skeikampen skilte med 15 kilometer klassiske løyper og 40 kilometer for skøyting.

Med mer snø i vente til helgen, tør Slåsletten nesten love 40 kilometer med oppkjørte langrennsløyper for klassisk og 50 kilometer for skøyting.

På den nasjonale skiarenaen Holmenkollen går snøkanonene for fullt onsdag. Her legges grunnlaget for alpinrenn 1. nyttårsdag. Da skal det arrangeres verdenscuprenn i parallellslalåm her.

Les også: Frykter veikaos med snø og 0 grader