RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er skolerangeringen

Sist oppdatert:
TV 2 Nettavisen gir deg, som den eneste, den komplette oversikten over testresultatene til norske skoler. Her får du listen.

De første nasjonale prøvene ble gjennomført i grunnskolen ble gjennomført i fjor, med lesing og matematikk på 4. og 10. trinn.

Resultatene ble offentliggjort i går, men i en form som ikke gir mulighet til å se den enkelte skoles plassering i totalbildet.

TV 2 Nettavisen gir deg i dag denne muligheten - og vi har sett på de offentlige skolene. Det kan forekomme enkelte feil i listene, siden tallmaterialet har vært så vanskelig tilgjengelig.

Noen skoler utelatt
Utdanningsdirektoratet opplyser at skoler som har en gjennomføringsgrad i fagene som ligger under 90 prosent, ikke er offentiggjort.

- Mange savner nok skoleresultatene på skoleporten.no. En av grunnene er at enkelte skoler har mindre enn 10 elever i klassene, dermed er ikke de tatt med. I tillegg tar vi ikke med skoler der gjennomføringsgraden er under 90 prosent, forteller seniorrådgiver På Weibye i Utdanningsdirektoratet.

Listene
Vi har laget en alfabetisk liste over alle skolene. Her finner du også skolens rangering på den totale listen, basert på begge fagprøvene. For kombinerte barne- og ungdomsskoler er rangeringen basert på snittscore for begge klassetrinnene. Det er 2.059 skoler med i denne rangeringen.

Vi har også laget en rangering for barneskoler og en for ungdomsskoler. I disse listene har vi utelatt skoler hvor det ikke er oppgitt score for begge fagprøvene.

Snittet er 50. Et tall over 50 er dermed bedre enn gjennomsnittet, når man ser lesing og matematikk samlet.

Dataene er innhentet i samarbeid med IT-konsulent Bjørn Erling Fløtten.

For en god del mindre skoler har ikke Utdanningsdirektoratet publisert data, av personvernhensyn.

Best
TV 2 Nettavisen har tidligere i dag skrevet at Brentemoen i Lillesand er den barneskolen som scorer best.

- Dette var veldig moro, sier rektor ved Brentemoen skole, Ragnhild Omdal Mollett til TV2 Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere