RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Her er skrekkens hus

Sist oppdatert:
Her er videobildene fra skrekkens hus, der tre marokkanere ble torturert i åtte dager.

Fredag var det befaring i rettssaken mot den tidligere Young Guns-lederen Arshad Mahmood (38).

Under streng politibevoktning fikk rettens medlemmer se den spesialbygde kjelleren på Algarheim i Ullensaker, der Mahmood og hans fem medtiltalte holdt tre marokkanere fanget i åtte dager.

Dette var første gang Mahmood var tilbake på Algarheim etter at politiet raidet skrekkabinettet 16. september 2006. Han var den eneste av de tiltalte som ble med inn i det festningspregede huset, der rettens medlemmer fikk se lenker på veggene, ståldører, gjenmurte vinduer og forsterkede låser på dørene.

Mahmood og en 26 år gammel kompanjong innrømmer å ha kidnappet marokkanerne og utsatt dem for grove trusler og mishandling i september 2006.

Truet
I rettssaken som nå pågår i Øvre Romerike tingrett, har Mahmood nektet for at motivet for kidnappingen skal ha vært pengeutpresning. De tre marokkanerne var alle tilknyttet en nederlandsk narkotikaliga.

Selv fremstiller Mahmood seg som en drapstruet uskyldig med forakt for narkotikaselgere. Hans eneste anliggende i denne historien, var å beskytte sin familie. Påtalemyndigheten mener derimot at Mahmood ville presse millioner fra kartellet.

- Jeg mottok drapstrusler mot min kone og mine barn, og fikk til slutt tre dager på å skaffe 18 millioner kroner. Da tok jeg dem, har Mahmood forklart.

- Et helvete
Fredag fikk rettens medlemmer se de spesialbyde torturkamrene. De tre marokkanerne skal ha blitt lenket fast til veggen med hette over hodet. De ble slått, sparket og truet.

- Det var et helvete. Jeg var bundet på hender og føtter, og ble slått veldig hardt. Jeg trodde de skulle drepe meg, har en 45-årig narkokurer fortalt politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere