RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er «spytopplisten»

Foto: David Andresen (Nettavisen)
Sist oppdatert:
Sjekk listen over Tusenfryds mest kvalmende attraksjoner. Den har én stor overraskelse.

(iOslo.no) Det som kiler i magen og er morsomt for noen, er kvalmende for andre. På fornøyelsesparken Tusenfryd har de ansatte en uoffisiell liste over hvilke attraksjoner kundene spyr lettest av.

Den har iOslo.no fått tak i.

- Vi fører ikke nitidig statistikk på når folk blir dårlige, men de vi har fått på lista er de vi har registrert at enkelte blir dårlige av å ha kjørt, sier markedssjef Erik Røhne Andersen ved Tusenfryd til iOslo.no.

Se listen nederst i saken, og si din mening; er attraksjonene kvalmende, eller er de bare morsomt?

I Senkveld-duellen forrige fredag konkurrerte Thomas Numme og Harald Rønneberg mot Kristian Ødegård og Guri Solberg om hvem som holdt ut lengst i Tusenfryds mest kvalmende karusell, Blekkspruten.

(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

275301

Rønneberg måtte kaste inn håndkleet relativt tidlig. «Bare» ti minutter og ni sekunder gikk det før tv-stjernens frokost ble slynget ut i luften. Kristian Ødegård og Guri Solberg holdt ut i 30 minutter og 28 sekunder.

Ikke like lenge
- I Senkveld-duellen gikk karusellen rundt lenge. Når disse går til daglig kjører de på et tidsbestemt program, og ikke i nærheten av like lenge som disse gjorde, sier Røhne Andersen.

Her kan du se Nettavisens video fra NM i berg-og-dal-bane 2008 (Artikkelen fortsetter under videovinduet):

Vinneren av denne konkurransen satt i SpeedMonster i om lag en uke, og strekningen tilsvarte Oslo-Milano. Denne attraksjonen er imidlertid ikke på «spytopplisten», og Tusenfryds markedssjef begrunner det slik:

- Den attraksjonen har et skikkelig kick med en gang, og den går opp og ned og rundt. Men du sitter ganske fast i vognene, og turen er ikke veldig lang.

Populære blant ungdom
- Er det slik at man må ha noen attraksjoner hvor noen blir kvalme for at resten av kundene skal bli tilfredsstilt?

- Alt er veldig individuelt. Folk tar attraksjonene fordi det er gøy, og fordi man merker kreftene på kroppen. De karusellene som går rundt og rundt er nok mer populære blant ungdommen og barna enn de voksne. De har kanskje en egen evne til å fortrenge kvalmefølelsen, svarer Røhne Andersen.

Han understreker at han selv blir kvalm av karuseller som går rundt og rundt.

Her ser du hele topp 5-listen:

1. Blekkspruten
2. Sverre
3. Kanofarten
4. ThunderCoaster
5. Loopen

Hva mener du? Er dette morsomme attraksjoner, eller er berg-og-dal-baner bare kvalmende? Si din mening i kommentarfeltet.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere