RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er strålerapporten

Forsvarets har mistet kontrollen over 23 radioaktive staver. Her kan du lese rapporten de har sendt til Statens Strålevern.

I rapporten fra Forsvaret fremgår det at de har kontroll på 354 staver, mens 23 fortsatt er på avveie.

Statens Strålevern slo alarm da de fant ut at det var forsvaret som eide 16 radioaktive staver som ble funnet på en søppelfylling i fjor høst. På bakgrunn av dette har Forsvaret utarbeidet en rapport.

I rapporten fra Forsvaret, som ble overlevert til Statens Strålevern søndag, heter det at de har mistet kontrollen over 23 staver, men at de skal fortsette å lete etter stavene, både gjennom søk i arkivene, samt fysisk.

- Vi mener alltid at det er alvorlig at strålekilder er på avveie. Når det er sagt, mener vi forsvaret i rapporten kommer med gode forslag på hvordan de nå skal finne de resterende stavene, sier direktør Ole Harbitz i Statens strålevern til TV 2 Nettavisen.

Statens Strålevern opplyser at kildene som er på avveie er farlige, men bare om man er tett på og for eksempel holder dem.

Her kan du selv lese forsvarets svarbrev til Statens Strålevern og rapporten fra Forsvaret (PDF-fil).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere