RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er vedtaket

Sist oppdatert:
Her er vedtaket som gir Gerd-Liv Valla delvis innsyn i dokumentene som felte henne.

LO-sekretariatet har i dag behandlet begjæringen fra advokat Harald Stabell om innsyn i dokumenter framkommet i arbeidet med Fougner-utvalgets rapport.

Sekretariatet har enstemmig vedtatt å gi innsyn i Right Management-rapporten og rapporten fra de psykiatrisk sakkyndige. Partene hadde fullt innsyn i disse dokumentene under Fougner-utvalgets arbeid med saken, og fornyet innsyn gis på samme vilkår som under utvalgets arbeid, det vil si ved adgang til gjennomlesning og mot at det undertegnes taushetserklæring.

Sekretariatets beslutning bygger på at de samme spilleregler og forutsetninger om anonymitet og konfidensialitet som gjaldt for utvalgets arbeid også skal gjelde i forhold til det innsynskrav som Stabell har framsatt i ettertid på vegne av Gerd-Liv Valla. Reglene lå til grunn for partenes og de intervjuedes medvirkning, og for arbeidet til Right Management og de sakkyndige.

LO har innhentet uttalelser fra utvalget, de ansatte, representert ved HK-klubben, og Yssen. Utvalget har igjen innhentet uttalelser fra Right Management og de sakkyndige.

På grunn av sakens karakter, må personvernet til de av LOs ansatte som har deltatt i prosessen og til øvrige medvirkende ivaretas. LO har bedt utvalget sørge for at innsyn skjer i samsvar med de betingelser som er framsatt av advokat Borgerud på vegne av Ingunn Yssen, og at LOs og utvalgets forpliktelser overfor HK-klubben ivaretas.

Underlagsmaterialet befinner seg hos advokatfirmaet Wiersholm, og LO har anmodet Wiersholm om å legge til rette for innsynet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere