RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: HEIKO JUNGE (SCANPIX)

Her er verdens største gullmynt

Sist oppdatert:
1 million dollar står det på mynten. Norske investorer har meldt sin interesse.

Verdens største gullmynt, laget av det statlige kanadiske myntverket i 2007, er på verdensturné og ble tirsdag avduket på Grand Hotel i Oslo. Mange skuelystne og et stort pressekorps var på plass da Ole Bjørn Fausa i Samlerhuset viste fram mynten, som etter hvert skal auksjoneres bort.

Spesialvisning for norske investorer
Norske investorer har meldt sin interesse, ifølge Fausa, som opplyser at bare gullet i mynten er verdt mer enn 20 millioner kroner alene. Mynten har et pålydende på 1 million dollar.

- Ja, det er 2-3 norske investorer som har sagt at de vil være med, sier Fausa, som ikke vil gå nærmere inn på hvem de er.

- Nei, de ønsker diskresjon, fortalte han på pressekonferansen tirsdag.

Han røper at Samlerhuset tirsdag kveld vil holde enn lukket visning for en eksklusiv gruppe interessenter og spesielt inviterte.

Veier 100 kilo
Mynten er 100 kilo tung og er laget i 99,99 prosent gull. Siden den ble produsert i 2007 har gullprisen steget og gjort den 7 millioner kroner mer verdt.

Ifølge Fausa laget det kanadiske myntverket mynten for å vise verden at de er best når det gjelder gull. Canada har stolte tradisjoner på dette området, og var i sin tid det store gullandet med gullrushet i Klondike som skrev seg inn i historiebøkene.

Selskapet Samlerhuset, som omsetter for 1,7 milliarder kroner i året og har rundt 500 ansatte rundt om i verden. De opplever at interessen for å investere i mynter er stor i Norge.

Gullpriser stiger
Samlerhusets gründer Ole Bjørn Fausa peker på at gull har steget i verdi også under finanskrisen og mener nordmenn som har penger til overs med fordel kan plassere noe i gull.

- Etterspørselen etter gull er mye større enn tilbudet. Det forklarer den stigende gullprisen. Nå er den på rundt 1000 dollar per ounce. Noen mener den skal opp til 2000, andre 5000, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere