RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her falt 12-åring

Sist oppdatert:
Den norske 12-åringen falt rett i havet, mens faren hang hjelpeløs igjen i luften.

Fallet var på mellom 30 og 50 meter anslår faren.

Hjertet sluttet å slå
- Jeg så på landskapet rundt oss, og hørte ikke et knyst når han falt. Da jeg snudde meg til siden var han borte. Jeg kikket nedover, og så gutten min falle ned mot havflaten. Da sluttet hjertet mitt å slå, sier faren Kurt Johnsen til Finnmark Dagblad .

Han var sammen med sin samboer Unn Marit Tapio og deres to barn på sydenferie i Tyrkia da ulykken inntraff.

Paraseiling, der du blir dratt etter en båt hengende i en paraglider, er en populær aktivitet på sydenferie. Hele familien skulle prøve denne aktiviteten da uhellet skjedde.

- Dette var meget dramatisk og helt grusomt. Det er ikke lett å finne ord på sånt, sier Johnsen til Nettavisen.

Var sikker på å dø
Både faren og sønnen trodde siste time hadde kommet for 12-åringen.

Trodde du sønnen din skulle dø?

- Selvfølgelig, for vi var høyt oppe i lufta. Jeg har hørt at Finnmark Dagblad skriver mellom 30 og 50 meter, men jeg tror det var nærmere 50 meter og kanskje over det også, sier faren.

Hva har sønnen din fortalt om ulykken?

- Det første han sa, var at han prøvde å konsentrere seg om å ikke lande på magen eller ryggen. At han prøvde å styre unna det. Han sa også at han var glad for at han hadde på redningsvest, sier Johnsen.

Før han legger til:

- Da jeg spurte om han trodde han skulle dø, så sa han at det var han sikker på. Og det var jo jeg også sikker på, sier en meget beveget far.

Slitte stropper
Årsaken til ulykken skal ha vært svakheter i nylonstroppene som gutten var festet med. Ifølge Finnmark Dagblad skal de ha vært morkne.

- Vi kunne ikke tenke oss at noe skulle gå galt, det er tykke og solide stropper, og ingen ting som tydet på at de ikke skulle holde. Likevel røk begge stroppene tvers av. Selv om de så solide ut, var de sannsynligvis hardt preget av vær og vind, sier Johnsen.

Hvordan går det med sønnen din nå?

- Etter forholdene går det bra og han har ingen smerter. Det er hoftebruddet som er det største problemet, for han kan bare ligge. Med tanke på hvordan dette kunne ha gått, så har han det fint, sier faren.

12-åringen kom fra ulykken med brudd i hoftebenet, brudd i skulderbladet, en kollapset lunge og en forslått høyre side, men med tiden vil han bli helt frisk.

Sønnen ønsker ikke å stå frem i mediene. Familien ønsker å stå frem, for å advare andre.

- Vi så jo ikke på dette som en fare, vi har jo gjort dette tidligere på ferier i syden. Men vi ønsker ikke at andre skal komme ut for samme situasjon som oss, sier Johnsen.

Han oppfordrer alle til å sjekke utstyret før de paraseiler.

- Alle bør sjekke utstyret. Men det så jo godt nok ut for meg, så det er ikke godt å si, sier faren.

Familien kommer aldri til å paraseile igjen etter denne ulykken.

- Vi kommer aldri til å gjøre dette igjen, og det var til og med tungt å se andre paraseilere etter ulykken. Selv om båten vår ble stoppet, så var det jo andre båter som drev med paraseiling der, sier Johnsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere