Gå til sidens hovedinnhold

Her får du billigst fastrente

Tror du på sentralbanksjefen og Lars Sponheim? Da kan det lønne seg å binde huslånet.

Visesentralbanksjef Jarle Bergo advarte nylig om en rente på opp mot 7-8 prosent, og Venstre-lederen tror renten kan komme opp i 10 prosent i 2009. Nå kan du binde huslånet til 5 prosent.

- Norges Bank tror ikke på markedet, som ser langt mer optimistisk på renteutviklingen. Får sentralbanksjefen rett, vil de beste boligrentene ligge på rundt 6 prosent, sier Nettavisens privatøkonomi-ekspert, Rune Pedersen.

Og fortsetter:

- Hvis du tror på Norges Bank og vil slite med renteøkning, kan det være lurt å binde rente. Og man trenger ikke å binde alt.

Pedersen spår nok en renteøkning på Norges Bank sitt rentemøte i midten av desember. I dag er styringsrenten 3,25 prosent.

- Jeg tror de legger på 0,25 prosentpoeng, sier Pengeforlaget-redaktøren.

Sjekk hva renteøkningen koster deg.

Sjekk hvor du får det billigste lånet til fast rente her.

- På sikt pleier flytende rente å lønne seg. Men har man dårlig råd og trenger å sikre seg, kan det være strategisk lurt å binde renten nå. Hvis du da tror på Norges Bank sin prognose, sier Rune Pederen.

I slutten av oktober spådde Nordea Markets og Pareto Securities at renten vil ligge på fire blank om ett års tid. Fokus Bank, First Securities og DnB NOR Markets har spådd 4,75 prosent.

- Renten bestemmes av såpass mange faktorer at det er vanskelig å spå utviklingen. Men det er morsomt at Norges Bank har en annen oppfatning enn markedet, poengterer Pedersen.

Sjekk hvor du får det billigste lånet med flytende rente.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget