RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her får hun de stjålne smykkene

Her viser Christin fram smykkene hun ikke har sett på ni måneder, etter akkurat å ha fått dem av politibetjent Carl Fredrik Dyrkoren.
Her viser Christin fram smykkene hun ikke har sett på ni måneder, etter akkurat å ha fått dem av politibetjent Carl Fredrik Dyrkoren. Foto: Atle Jørstad
Sist oppdatert:
Christin Siljeholm fikk igjen uvurderlige smykker etter tyveriet for ni måneder siden.

(iOslo.no) Er disse smykkene dine? Det var saken Christin Siljeholms (29) mann leste på iOslo.no i april i år, som til slutt endte med at Christin fikk igjen tre av sine mest verdifulle smykker.

Endevendte leiligheten
- Vi kom hjem 2. juledag i 2007, og da hadde tyvene vært i skuffer og skap på stua, kjøkkenet og badet. Smykkene lå gjemt i et skap på badet, sier 29-åringen til iOslo.no.

Politiet kom etter hvert til leiligheten på Kalbakken, og gjorde sine undersøkelser. Lite skjedde imidlertid før april i år.

- Vi så bildene på nettet, og kjente igjen mye. Vi så farmors giftering, et armbånd og et kjede jeg fikk da jeg var baby. De tre mest uvurderlige smykkene, sier Christin.

Gledestårer
Fem måneder senere, torsdag 11. september, kom politibetjent Carl Fredrik Dyrkoren fra Oslo politidistrikt og overleverte smykkene til tyveriofferet. Til tross for at prosessen har tatt tid, er Christin bare glad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Jeg er veldig glad, dette er arvegods man aldri kan kjøpe nytt, sier Christin, som legger til at det kom et par gledestårer da hun fikk bekreftet at hun ville få tilbake smykkene.

Det var først og fremst smykker som ble stjålet hos Christin. En del har hun ikke gjenkjent på bilder, men det vil forsikringen dekke.

250.000 kroner
Dyrkoren forteller til iOslo.no at politiet i februar 2008 pågrep tre rumenske statsborgere i Torggata, hvor de hadde en rekke verdigjenstander både i bilen og i en leilighet de disponerte. Tilsammen var beslaget verdier for om lag 250.000 kroner.

Store deler av beslagene ble sporet til et innbruddsraid i Oslo øst, hvor tyvene i alle sakene hadde brutt opp vinduer eller verandadører i forskjellige 1. etasjer.

I Oslo tingrett ble de tre dømt til åtte måneders fengsel.

Fire får tilbake
- Vi fikk en del bilder av smykkebeslagene inn på iOslo.no og Nettavisen, i håp om at de som var blitt frastjålet smykkene skulle gjenkjenne disse og kontakte politiet, sier Dyrkoren.

Resultatet var seks eller sju henvendelser, og fire som fikk tilbake noen av sine smykker.

Har du ikke sett smykkebildene? Les saken og se bildene her.

Les flere nyheter fra iOslo.no .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere