RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her finner du én million reisemål

Sist oppdatert:
Nærmere 1000 utstillere har mye å by på når messen Reiseliv åpnes for 20. gang på fredag.

(SIDE2): Om lag 1 million reisemål fra 200 land er fordelt på 22.500 kvadratmeter når reiselivsmessen starter opp til uken på Lillestrøm. Et eldorado for reiselystne.

– Vi gleder oss enormt til å presentere Reiseliv i år. Norgesområdet vårt har vokst betraktelig de siste årene, og vi har i tillegg mange nye land, heter det i en pressemelding fra prosjektleder Synnøve Rogne.

Mange reiser
I fjor var det ingenting å si på interessen, over 42.000 mennesker, både bransjefolk og reiselystne, var innom i løpet av de fire dagene messen pågikk.

Nærmere 8 av 10 besøkende på Reiseliv i fjor fortalte i etterkant at de planla en reise basert på informasjon de hadde fått på messen, og enda flere svarte at de hadde tenkt til å gjennomføre to eller flere reiser i løpet av året.

– Det blir stadig billigere å reise ut, og det åpner seg også flere muligheter for hvor du kan dra og hva du kan gjøre. På messen finnes et unikt mangfold av reisemål og reiseformer, og vi utfordrer publikum til å utforske det ukjente, sier Rogne.

Snart 900 millioner
Hvor mange som var på reise i 2006 er fortsatt ikke klart, men foreløpige tall viser at det blir flere enn i 2005, da foretok verdens befolkning totalt over 806 millioner reiser.

FN-organisasjonen World Tourism Organization tror på en ytterligere økning på om lag fire prosent i 2007, og da begynner vi å nærme oss 900 millioner reiser i året.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere