*Nettavisen* Nyheter.

Her finner du godværet

Foto: Gorm Kallestad

Det går mot helg. Vi forteller deg hvor det blir pent vær.

13.08.09 13:52

Mange steder i Norge har sola forsvunnet bak skyer og regnbyger de siste dagene. Meteorologen forteller at vi har flere lavtrykk i vente, men i deler av landet er det likevel håp om å oppleve godt vær.

Sjekk ditt vær her

Fin fredag Østafjells
- Fredag er det ventet mye bra vær Østafjells med temperaturer opp mot 20 grader. Det ventes halvskyet til lettskyet vær, kanskje med noen ettemiddagsbyger i indre strøk, forteller Roar Teigen, vakthavende meteorolog ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Ifølge Teigen er det mer usikkert hva Vestlandet vil få av godt vær. Her ventes det enkelte regnbyger, men stort sett oppholdsvær i Sogn og Fjordane.

- Fra Møre og Romsdal og nordover til og med Nordland ventes det gråvær og byger. I Troms og Finnmark ventes det fredag variabelt skydekke med enkelte regnbyger, forteller han videre.

Lavtrykk fra Skottland
Lørdag kan det se ut som om skottene tar hevn for nederlaget i landskampen onsdag. I alle fall venter meteorologen et lavtrykk fra den kanten.

- Lavtrykket beveger seg sakte østover og vil gi oss grått vær og nedbør. Lavtrykket treffer Rogaland og Agder-fylkene og brer seg derfra videre nordover og østover. Sammen med nedbøren ventes det vind opp i kuling styrke.

Godvær på lørdag i Trøndelag
Og dette sier Storm-meteorologen om hvem som får godt vær lørdag:

- Det beste været lørdag får vi i Midt-Norge. Det kan bli enkelte regnbyger, men etter hvert blir det bedre vær, sier Teigen. I Nord-Norge ventes det regnbyger.

Søndag har nedbørssystemet fra lørdag passert Sør-Norge, men det kan komme enkelte byger i bakkant av systemet, ifølge meteorologen.

- Sola vil kunne titte fram på Østlandet, kanskje også Vestlandet, sier han.

Søndag må trøndelagsfylkene også regne med regn, mens det i nord ventes stort sett oppholdsvær.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag