*Nettavisen* Nyheter.

Her går det mot snørekord

OVER EN METER: På skisenteret Myrkdalen utenfor Voss har det lavet ned med snø i store mengder. Nå viser målestokken 145 centimeter. Foto: (Skiinfo)

Sjekk hvor det blir hvit jul og godt skiføre.

18.12.14 14:52

Meteorologene venter minusgrader på julaften i store deler av landet. Vestlandet har allerede fått mye snø, og onsdag fikk også hovedstaden et hvitt dryss. Dermed kan det være duket for hvit jul mange steder i landet.

Det mest stabile vinterværet er ventet nordpå, mens været i sør kan bli mer skiftende, melder Meteorologisk institutt ifølge NTB.

I Røldal ligger det an til snørekord, melder Skiinfo, som kan fortelle om mye snøfall på en rekke skisteder.

Her er det mest snø

Stedene med mest snø torsdag er Myrkdalen på Voss (145 cm), Voss Resort på Voss (135 cm), Røldal (131 cm), Hovden (121 cm) og Haukelifjell (105 cm).

Få de siste oppdateringene fra meteorologene her

- Desemberrekorden nede i Røldal sentrum er på 107 centimeter. I dag har vi 103 centimeter nede i byen, så vi håper og tror vi skal klare å slå denne 32 år gamle rekorden, sier Pelle Gangeskar fra Røldal ifølge Skiinfo.no.

Han forteller om rundt 150 centimeter i gjennomsnitt oppe i høyden på 300 meter, men helt oppe på toppen er det godt over 200 centimeter i gjennomsnitt.

Noe skredfare

- Det er en viss skredfare her nå, så mitt råd er å holde seg i trygge områder under 30 grader, og ikke under brattheng. Om du er i tvil, er du ikke i tvil, da velger du en annen vei. I skisenteret mellom heisene er det alltid trygt, sier Gangeskar.

Meteorologisk institutts prognoser forteller om minusgrader for hele Norge bortsett fra de mest kystnære områdene i Sør-Norge julaften.

Mest snø i nord

De som ønsker å måke snø på julaften, bør trekke nordover, ifølge meteorologene. Det beste juleværet får indre strøk, mens jula kan bli regnfull på kysten i vest, melder NTB.

Enkelte steder i Nord-Norge får snøbyger i perioder. Lenger sør er det store nedbørsområder som skal passere, og det blir både vind og nedbør, særlig på Vestlandet og i Midt-Norge. Østafjells blir det bare korte perioder med nedbør, sier vakthavende meteorolog Jon Smits ved Meteorologisk institutt til NTB.

ulaften kommer vinden fra nord over hele landet. Dette gir nedbør langs kysten, mens Østlandet, Sørlandet og indre strøk ligger an til å få oppholdsvær.

Klikk på bildet for å forstørre.

MYE SNØ I VEST: Røldal skisenter kan skilte med store snømengder en uke før jul. Foto: (Skiinfo)

Klikk på bildet for å forstørre.

ÅPNE SKIBAKKER: Bilde fra Eikedalen skisenter i Ekedalen i Tysse. Foto: (Skiinfo.no)


HTML EMBED
(function(d, s, id) {var js,ijs=d.getElementsByTagName(s)[0];if(d.getElementById(id))return;js=d.createElement(s);js.id=id;js.src="//embed.scribblelive.com/widgets/embed.js";ijs.parentNode.insertBefore(js, ijs);}(document, 'script', 'scrbbl-js'));


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.