*Nettavisen* Nyheter.

Her gikk elevene på skole tirsdag

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)

På onsdag skal fire tolvåringer avhøres, mistenkt for å ha stått bak brannen.

17.03.10 12:59

Stort sett alle undervisningslokalene ved Tårnåsen skole i Oppegård kommune er totalskadet etter brannen ved skolen tirsdag kveld.

Nå jobber kommunen på spreng med å finne midlertidige lokaler til skolens 470 elever.

- Vi skal ha flere møter i dag hvor vi skal forsøke å identifisere mulige midlertidige lokaler for å få skolen i gang igjen så fort som mulig, sier rådmann Harald Toft i Oppegård kommune til Nettavisen onsdag formiddag.

Politiet mistenker fire tolvåringer for å stå bak brannen, og disse vil onsdag bli avhørt.

- Flere lokaler sammen
- Men har dere så store lokaler ledige i kommunen?

- Hvis vi ser en del lokaler sammen, i nærliggende områder, vil det være primærløsningen. Men vi har ingen god nok oversikt nå, så derfor skal vi ha disse møtene med både rektorer og kommunens beredskapsavdeling, sier rådmannen.

Han opplyser at kommunen vil holde en pressekonferanse klokken 15.30 onsdag ettermiddag, der de skal presentere løsningen de kommer fram til for midlertidige skolelokaler.

- Hvordan forholder kommunens seg til opplysningene om at brannen kan være påsatt av noen elever?

- Det er en politisak, og det er de som skal finne årsaken til brannen. Vi har allerede mobilisert forsikringsselskapet, så de kommer i dag eller i morgen for å inspisere branntomta. De oppnevner så takstmenn og tar stilling til hva som skal erstattes, sier Toft.

- Meget tragisk hendelse
På kommunens hjemmesider opplyses det om at den østlige delen av skolen er totalskadet - og så å si alle undervisningslokaler er ødelagt i brannen.

- Dette er en meget tragisk hendelse, uttaler ordfører Ildri Eidem Løvaas.

Elevene er bedt om å holde seg hjemme onsdag.

- Onsdag ettermiddag tas det sikte på å holde informasjonsmøter for elever og foreldre. Tid og sted for dette vil det bli informert om på skolens og kommunens hjemmesider, skriver kommunen.

Skolens ansatte møttes allerede klokken 08.00 onsdag morgen for å planlegge hva som skal skje fremover.

- Vondt langt inn i sjelen
Rektor ved skolen var dypt sjokkert tirsdag kveld:

- Dette er helt forferdelig. Jeg skjønner det fortsatt ikke. Det gjør vondt langt inn i sjelen å se på dette. Det kjennes helt uvirkelig, sa rektor Elizabeth Knoff til Nettavisen.

Skolen gjennomgikk i 2004 en oppussingsprosess hvor det blant annet ble bygget et tilbygg til den østlige fløyen. Det er denne som nå er totalskadet av brannen.

- Det er ubegripelig å tenke på alle de verdiene vi har der inne, både utstyr og ting som elevene har laget. Det tar tid å fordøye dette, sa Knoff.

For 16 år siden brant også skolens gymsal ned til grunnen.

Les også: - Gjør vondt langt inn i sjelen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag