RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har de festet og feiret sammen

Sist oppdatert:
Her er listen over alle gangene Manuela Ramin-Osmundsen og Ida Hjort Kraby har møttes i privat sammenheng.

Forrige uke ble Ida Hjort Kraby presentert som det nye barneombudet, men det tok ikke lang tid før det ble kjent at Kraby og barneminister Manuela Ramin-Osmundsen er gamle bekjente.

Ramin-Osmundsen har sendt en redegjørelse til Justisdepartementet hvor hun forteller når og hvor hun har møtt Kraby i privat sammenheng. :

  • I brevet sier Ramin-Osmundsen at de to traff hverandre for første gang i Paris i perioden 1988-1991. Kraby og hennes daværende ektemann var på et kort besøk for å møte Ramin-Osmundsens ektemann Terje Osmundsen i huset hvor de bodde i Paris.
  • På begynnelsen av 90-tallet møttes de to igjen da Kraby var sorenskriver i Lofoten. Ramin-Osmundsens ektemann var på reise for NHO, og de to benyttet da anledningen til å besøke Kraby og hennes ektemann. Statsråden understreker at hun og ektemannen ikke bodde hos Kraby, men hadde eget innkvarteringssted.
  • Kraby var også med på en 17. mai-feiring hos ekteparet Osmundsen en gang på begynnelsen av 90-tallet.
  • De to ble senere del av det samme nettverket. Da statsråden kom til Norge for 16 år siden, inviterte hun seg selv inn i et nettverk som bestod av omtrent 20 unge, kvinnelige jurister, og Kraby var også del av dette nettverket. Ifølge Ramin-Osmundsen, møttes nettverket omtrent en gang i måneden før, men møtene er sjeldnere nå. Hun sier hun sist var med på en nyttårssamling 3. januar i år. 25 kvinner var til stede på samlingen, og en av disse var Kraby. Hun hadde to uker tidligere trukket sin søknad til jobben som barneombud, men dagen etterpå, 4. januar, ombestemte hun seg og ba barne- og likestillingsdepartementet likevel ta hennes søknad med i vurderingen. Ramin-Osmundsen hevder de to ikke snakket sammen under middagen 3. januar.
  • Ramin-Osmundsen sier hun har vært til stede på flere bursdagsfeiringer for kvinner i dette nettverket, og at hun og Kraby sannsynligvis har vært til stede samtidlig ved flere anledninger. Statsråden kan ikke huske nøyaktig hvor mange ganger de to har vært på bursdagsfest sammen.
  • Ramin-Osmundsen var også med på Krabys bursdagsfeiring på Teatercaféen i fjor. Statsråden sier hun var på feiringen i omtrent en time.
  • De to har også vært medlem i en annen gruppe ved navn «Head and Heart», bestående av 50 samfunnsengasjerte kvinner. Ramin-Osmundsen ble invitert til å delta i gruppen i mai 2007, og hun har vært til stede på to møter. Kraby var med på begge disse møtene.
  • Ved to anledninger har Kraby og Ramin-Osmundsen vært på besøk hos hverandre. Terje Osmundsen inviterte omtrent 60 venner, naboer og bekjente til en overraskelsesfest for sin kone. Kraby var da en av de inviterte. Ramin-Osmundsen og hennes ektemann har også blitt invitert på en fest hos Kraby for omtrent seks år siden.

- Utover dette omgås ikke Ida Kraby og jeg. Vi er altså ikke omgangsvenner, og hun har aldri vært invitert i for eksempel mine fødselsdager, skriver Ramin-Osmundsen i slutten av sin redegjørelse, og hevder at hun ikke har kontaktet Kraby om stillingen som barneombud.

- Jeg har ikke oppfordret Ida Kraby til å søke stillingen eller vært i kontakt med henne under ansettelsesprosessen utover at jeg deltok på et avsluttende intervju, hvilket jeg også gjorde med Reidar Hjermann.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere