Gå til sidens hovedinnhold

Her har de gått tom for vifter og aircondition

Elektrokjedene opplever rekordsalg av vifter og aircondition. Nå begynner det å gå tomt i Bergen.

En lang og varm mai over store deler av Norge og Norden har ført til storsalg av vifter og aircondition.

- Enkelte av butikkene våre i Bergen begynner å få en utfordring med hensyn til varebeholdningen. Våre varesjefer der skildrer hyller som ikke er fulle. I Oslo-området er det ennå nok av varer, men folk skal ikke vente for mange uker hvis det er varmt i hjemmet, sier kommunikasjonssjef Øystein Schmidt i Elkjøp Norge til Nettavisen.

Denne uken og neste uke kommer 3.000 aircondition og 15.000 nye vifter inn til hovedlageret i Sverige.

- Snart vil kundene ha god tilgang på disse varene i lang tid, sier han.

Rekord

Schmidt sier at de hver sommer opplever en varmeperiode der vifter og airconditioning selges unna, så varelagrene var fylt opp. Det unike i år, var at den varme perioden kom tidlig og har vart lenge.

- Vi har ikke sett maken til maisalg av vifter og aircondition noensinne. Det har virkelig gått unna. Fasit for måneden viser en oppgang i viftesalget på 415 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, mens veksten for aircondition er på 274 prosent, sa salgssjef for småelektriske varer hos Elkjøp Norge, Arnstein Værdal, før helgen.

Samme trend hos Power

Det samme kunne elektronikkjeden Power melde om.

– Vi solgte flere vifter i går enn vi gjorde i løpet av hele mai i fjor, sa Thomas Marthinsen, som er salgssjef for hvitevarer, kjøkken og småelektrisk i Power til NTB.

Til Nettavisen sier han at Power har gått tom for vifter og aircondition enkelte steder, men nye varer er på vei.

- Vi heldigvis klart og få tak i nye partier, som blir fordelt ut til våre butikker, så i løpet av denne uken vil vi igjen ha vifter og aircondition tilgjengelig i alle våre butikker.

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken