RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har de høyest sykefravær i hele Norge

Sist oppdatert:
Skånland ligger på topp blant Norges 428 kommuner.

Nordlys.no: Sykefraværstallet i Skånland kommune er på heftige 14,53 prosent. Dette er det høyeste tallet blant alle de 428 kommunene i Norge. Det koster kommunen mye penger.

Likevel er ikke rådmannen i kommunen helt enig i at tallene er riktige, selv om han mener de gir grobunn for bekymring.

– Våre tall forteller at sykefraværet blant kommunalt ansatte i 2014 var 12 prosent, noe som er en liten nedgang fra de to foregående år. Det er spesielt langtidsfraværet som gjør seg utslag på den dystre statistikken. I snitt er 32 personer borte fra jobb hver dag, og grovt sett koster dette fraværet en million kroner i måneden, sier Rådmann Torbjørn Simonsen til Harstad Tidene.

Det var de som omtalte denne saken først.

Jobbes systematisk.

Ifølge rådmannen jobbes det nå systematisk med å redusere sykefraværet i kommunen.

– I tillegg til den økonomiske konsekvensen av det høye fraværet, betyr det mye for de tjenestene som kommunen skal gi. Det betyr også et stort press og overtidsbelastning på de arbeidstakerne som er på jobb og prøver å opprettholde drifta.

Av 14 driftsenheter i Skånland klarte bare 7 av dem målet om å komme under et sykefravær på 9 prosent i 2014. Skånland sykehjem gjorde det aller verst. Der lå sykefraværet i 2014 på 24 prosent.

– Det fører til at beboerne til stadighet må forholde seg til nye personer i personalgruppa, og ofte må det settes inn vikarer for vikarene.

- 8 prosent i 2015

Skånland sykehjem har vel 32 årsverk fordelt på 49 ansatte, og fra 2013 har Skånland sykehjem deltatt i prosjektet «Saman om ein betre kommune» i regi av Kommunal- og regionaldepartementet. De statlige prosjektmidlene beløper seg til 900.000 kroner i løpet av treårsperioden.

Likevel har altså ikke sykehjemmet lyktes i sitt arbeide. Og for 2015 er kravene enda strengere.

– Det er den enkelte leders ansvar i samarbeid med tillitsvalgte og verneombud å finne årsakene til høyt fravær. Mange driftsenheter klarte i fjor å komme under 9 prosent som var målet, og i 2015 har vi satt oss som mål å komme ned til 8 prosent, sier Simonsen til Harstad Tidende.

Les flere nyheter på Nordlys.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere