RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lasse Nordheim (Østlandsposten)

Her har kommunen allerede pyntet til jul

Sist oppdatert:
Brannvesenet hadde ikke plass til å lagre pynten - som har blitt sikkerhetssjekket.

LARVIK (Østlandsposten): Vi skriver 6. november, og det er sju uker til ribba settes på bordet. Likevel er det hengt opp julepynt flere steder i Larvik sentrum.

Allerede i midten av uka som snart er over, begynte brannvesenet å henge opp julepynt i Sigurdsgate og Oskarsgate.

- Hva skyldes de rekordtidlige juleforeberedelsene, styreleder Stene Lysnes i Larvik By? Kunne dere ikke med fordel ha ventet en stund til?

- Jo da, egentlig skulle vi ikke hatt julegater helt ennå. Men vi har hatt all julepynten lagret på den gamle brannstasjonen i sentrum. På grunn av en lekkasje samt at uvedkommende til stadighet har tatt seg inn i lagringslokalene og slengt fra seg søpla si oppå pynten, turte vi rett og slett ikke å la den være der lenger, sier Lysnes til Østlandsposten.

Mangler lagringsplass
Ifølge Lysnes har brannvesenet tatt på seg jobben med å sjekke at julepynten fungerer som den skal, før de nå altså har begynt å henge den opp i sentrumsgatene.

- Pynten tar enormt stor plass, og det var ikke kapasitet til å lagre alt sammen på den «nye» brannstasjonen. Derfor blir den hengt opp etter hvert som man får testet den.

Folk har reagert
Lysnes innrømmer at enkelte har reagert - blant annet på Facebook - på at byen allerede nå gjøres klar til julefeiringen. Han påpeker likevel at man ikke er så tidlig ute som folk kanskje skulle tro.

- Opprinnelig skulle vi ha begynt å pynte førstkommende tirsdag, sier han.

- Men lysene tennes uansett ikke før 24. november. Og når ordføreren trykker på knappen må alt fungere. Dersom det skulle vise seg at noe av pynten er ødelagt, må vi ha tid til å kjøpe ny. Det kan ta flere uker å få den tilsendt, og julen kommer bråfort, legger han til.

Lysnes mener for øvrig at folk kan begynne å glede seg.

- Julepynten blir like fin som i fjor, lover han.

Les andre saker i Østlandspostens nettutgave her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere