RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har snøen lagt seg torsdag

Slik så det ut på Lygnasæter torsdag morgen.
Slik så det ut på Lygnasæter torsdag morgen. Foto: Arne Næss/Oppland Arbeiderblad
Sist oppdatert:
Den sure 1. mai-helgen har begynt.

Det er 30. april og vi har fått merke det fine vårværet med jevne mellomrom, men i dag kan snøen bli en utfordring for bilistene, skriver Oppland Arbeiderblad.

Bildet over artikkelen er tatt på Lygnasæter mellom Hønefoss og Gjøvik torsdag morgen.

NRK melder at snøen som er kommet vil legge seg på Fylkesveg 245 mellom Fluberg bru og Dokka, samt Fylkesveg 33 mellom Dokka og Fagernes, ifølge OA. Snøen har også lagt seg på flere andre veier, viser veitrafikkameraer på Statens Vegvesens nettsider.

Snøen har lagt seg på E16 ved Seigen, en mil nord-vest for Nes i Oppland.

Onsdag skrev Nettavisen om været 1. mai-helgen, og det ser ikke lystig ut for folk flest. Lavtrykket er nemlig godt parkert over store deler av landet, og den dirigerer vinden ned fra nord, noe som gir lavere temperaturer.

I tillegg til indre deler av Østlandet som nå opplever et snøfall, er det også meldt om nedbør i form av snø i høyereliggende strøkene i både Trøndelag og Nord-Norge.

LES MER: Planer for 1. mai-helgen? Les dette først

Det beste været 1. mai finner du på Vestlandet, mens det i resten av Sør-Norge vil klarne opp utover helgen.

16 meter snø
På Folgefonna skisenter har det blitt jobbet på spreng for å gjøre klar til sesongstart 1. mai. På det verste lå veien 16 meter under snøen. Dette er ifølge arbeiderne mer enn normalt, skriver BA.

Brøytekantene er enorme. Tore Svendal inspiserer forholdene.


Flere steder har de ti høye mastene, som er montert i selve breen, vært fullstendig begravd i snø. Men de store snømengdene kan være godt nytt for folk som er glade i å stå på ski på sommeren.

– Det kan jo føre til at vi kan holde åpent lengre. Vi satser i hvert fall på å holde åpnet frem til slutten av august, sier daglig leder ved skisenteret FonnaGlacier Ski Resort i Jondal, Andreas Skogseth til BA.

Les mer: Litt i overkant mye snø

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere