RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du bli Kon-Tiki-mannskap

Sist oppdatert:
Kon-Tiki-ekspedisjonen trenger en person til i besetningen, og det kan bli deg. Søk om å få bli med på den historiske seilasen her.

- Vi er på jakt etter en sjettemann, en navigatør med seilerbakgrunn, sa Olav Heyerdahl, barnebarnet til Thor Heyerdahl, da ekspedisjonen ble lansert på Kon-Tiki-museet mandag.

Gjennom TV 2 Nettavisen kan du nå søke på den eventyrlige jobben, og bli med på den unike ekspedisjonen.

Søknadsskjemaet finner du her

Viktig arbeid fremover
Fem nordmenn og en svenske er allerede klare for den 101 dager lange ekspedisjonen, i kjølvannet av Thor Heyerdahls verdensberømte ekspedisjon i 1947. Nå mangler bare sistemann.

- Å finne vedkommende blir en viktig del av arbeidet vi gjør fram mot ekspedisjonen, sier ekspedisjonsdeltaker Inge Meløy til TV 2 Nettavisen.

Ekspedisjonen, som har fått navnet Tangaroa 2005, starter 28. april neste år. Reiseruten skal være akkurat den samme som Heyerdahls verdensberømte seiltur på 1940-tallet.

- En skikkelig sjøulk
Foruten å hedre Heyerdahl, skal ekspedisjonen markere at det er 100 år siden unionsoppløsningen med Sverige. På ferden skal det særlig fokuseres på miljøet.

- Den sjette deltakeren vi søker må være en skikkelig sjøulk, presiserer ekspedisjonsgutta.

Foruten dette krever de av vedkommende naturlig nok er motivert for den krevende seilturen, at han har gode språkkunnskaper og sist, men ikke minst, at han har seilererfaring.

For å sile ut useriøse søkere, krever ekspedisjons-teamet at den enkelte søker betaler 150 kroner. Søknaden behandles først når bidraget er betalt.

Møt medlemmene
Onsdag klokken 11 møter du ekspedisjonsmedlemmer til nett-treff her i TV 2 Nettavisen. Da kan du få svar på det du lurer på i forbindelse med ekspedisjonen.

Spørsmål kan du sende inn her.


Her på TV 2 Nettavisen kan du følge utvelgelsen av deltakeren

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere