RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du gå på ski


SKILØYPE: På Dombås har man lagt ut snø fra sist vinter, og har anlagt cirka 2,3 kilometer med løyper. I disse dager trener langrennsløpere og skiskyttere fra Polen, Ukraina, Estland, Frankrike, Russland og Norge der.
SKILØYPE: På Dombås har man lagt ut snø fra sist vinter, og har anlagt cirka 2,3 kilometer med løyper. I disse dager trener langrennsløpere og skiskyttere fra Polen, Ukraina, Estland, Frankrike, Russland og Norge der. Foto: Dombås skiskyting
Sist oppdatert:
De fleste steder er det mildt, men du kan likevel finne skiløyper.

Snøkartene som Nettavisen omtalte mandag, viser at det nå er mye mindre snø i Norge enn på samme tid i fjor.

Les også: Se, så lite snø det er!

Men det er likevel håp dersom du lengter etter skiføre. For flere steder er det kjørt opp skiløyper, blant annet på gammel snø fra sist vinter.

Dombås og Dovrefjell

Et av stedene der det er oppkjørte løyper, er på Dombås, der det er anlagt en cirka 2,3 kilometer lang trasé på gammel snø.

Ifølge Dombås skiskyting trener nå langrennsløpere og skiskyttere fra både Polen, Ukraina, Estland, Frankrike, Russland og Norge i løypene.

Her er listen over skiløypene som er oppkjørte (ekstern lenke)

LITE SNØ: Snøkartene viser at det er lite snø i Norge (kartet til høyre). Det var mer snø på den samme tiden i fjor (kartet til venstre).

Også på Beitostølen er det skiløyper, der Norges Skiforbund har sesongåpning til helgen med en trasé på 3,75 kilometer.

Mandag kom det dessuten seks centimenter med nysnø på Beitostølen.

- I går ble snøen fra Filefjell lagt ut og forberedelsene til Beitosprinten går som planlagt. Løypene vil imidlertid være stengt fram til trening på torsdag og vi besluttet i går kveld at løypene er stengt utenom trening/konkurranser torsdag, fredag og lørdag, skriver Beitostølen skiforening på sine nettsider.

Ifølge nettstedet skisporet.no er det også oppkjørte skiløyper på Skeikampen, Sjusjøen, Dovrefjell, Trysil og Kongsberg. I tillegg er det  løyper på Eid, i Molde, Kvæfjord, Utvikfjellet og Sjusete.

Les også: «Pølsa» går sesongåpningen på Beitostølen

Geilo eneste alpinanlegg

Og vil du heller stå på ski nedover, er det også én mulighet. Geilo alpinsenter har nemlig åpnet en nedfart med snø fra forrige vinter.

- Dette blir en verdensnyhet. Ut fra det vi har sjekket, er det ingen vinterdrevne alpinanlegg som har startet så tidlig som vi gjør nå, sa salgssjef Helen Møgster i Geilo Holiday til Nettavisen da bakken åpnet i slutten av september.

Alpinsenteret tok vare på 30.000 kubikkmeter med snø da sesongen ble avsluttet i vår, og snøen er blitt lagret under en spesialduk. I tillegg har de kjøpt inn en snøfabrikk som produserer snø i varmegrader.

Les saken: Her åpner de for skikjøring til helgen

(Artikkelen fortsetter under bildet)

ÅPEN BAKKE: På Geilo er det åpent en bakke i alpinanlegget, og i helgen så det slik ut der etter et liten snøfall i løpet av natten.

Her blir det mer snø

Mandag kunne statsmeteorolog Aurora Stenmark ved Meteorologisk Institutt også opplyse at det denne uken kommer nysnø i fjellet.

- Det er ventet sludd og snø i fjellet i Sør-Norge. Det er mange steder hvor det ikke er frost på bakken ennå, så det er ikke sikkert det legger seg så godt, men det kan bli vanskelige kjøreforhold, sa Stenmark.

Hun fortalte at det er ventet mye vind i fjellet, og nedbør særlig i vest.

- Det kommer mye nedbør inn til Vestlandet, og det trekker seg opp til fjellene. Særlig i de vestlige fjellstrøkene blir det sludd og snø i dagene fremover. Det vil nok også dra litt nedbør over i de østlige fjellområdene også, selv om det ikke blir så mye, sa statsmeteorologen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere