OSLO (Nettavisen): Mer snø er i vente i deler av Sør-Norge til helga, men det er ikke snakk om store mengder. Utover i uka ventes det nedbør, men det er knyttet spenning til temperaturen og hvorvidt nedbøren kommer som snø eller regn da.

Se Nettavisens kart med oversikt over åpne skibakker

- Lørdag og søndag ventes det noe snø stort sett vest på Østlandet. Lørdag kan vi få et lett dryss på 5-10 millimeter blant annet i Telemark og på Sørlandet, sier statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til Nettavisen.

Langs kysten er det trolig at nedbøren vil gå over til sludd og regn.

Søndag er det igjen utsikter til et dryss av snø østafjells. 1-3 millimeter lyder meteorologenes beskjedne prognoser på. Det er fortsatt Telemark og Sørlandet som ligger best an.

Mange åpne skianlegg

Mange av landets skianlegg melder om fine forhold før helga på nettstedet fnugg.no. Geilo melder om sol, minus 17 grader og faste og fine forhold, Voss melder om stort sett sol, faste og fine forhold og minus 8 grader, Tryvann i Oslo melder om sol, minus 7 grader og faste og fine forhold og i Hemsedal: sol, minus 9 grader og fine forhold.

Skiforeningen håper på påfyll

Skiforeningen kunne fredag morgen melde om temperaturer på mellom minus 6 og minus 17 grader i Oslomarka.

- Det er gode skimuligheter på en del skogsbilveier i de fleste markaområder, men i løypene i terrenget trengs det mer snø. Det er også fine forhold i skianleggene hvor snøkanonene går for fullt om dagen, skriver Skiforeningen på sine nettsider.

Værutsiktene for helga tyder på opphold og pent vær i Nord-Norge, i Trøndelag og på Vestlandet, mens det altså østafjells kan bli skyet og med litt påfyll av snø.

Se oppdatert værvarsel på yr.no

I Sør-Norge er det meldt sterk vind og snøfokk sent lørdag kveld til søndag kveld. Det betyr utsikter til vanskelige kjøreforhold i Langfjella sør for Finse.

Snølista fra Meteorologisk institutt fredag viser at det er Møre og Romsdal, Troms og Trøndelag som har flest plasseringer øverst på topp 100 lista. På målestasjonen Tådalen (410 meter over havet) i Surnadal i Møre og Romsdal ble det for eksempel målt 64 centimeter fredag, mens ved Ångardsvatnet (596 meter over havet) i Oppdal ble det målt 53 centimeter.