RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du stå på ski

Foto: Arne Tvervaag
Sist oppdatert:
Knallværet fra onsdag forsvinner, men det er fortsatt muligheter for å stå på ski.

Frem mot nyttårsaften er det meldt mildvær i store deler av landet.

- Torsdag er det meldt mildvær og regn nokså langt opp i høydene i Sør-Norge. Også Vestlandet og Midt-Norge kan vente en nokså høy snøgrense. Og det samme kan Nord-Norge, med unntak av landets to nordligste fylker, forteller meteorolog Hilde Holdhus fra Storm Weather til Nettavisen.

Men til tross for det milde været vil det fortsatt være muligheter for gode skiforhold i høydene.

- De områdene som allerede har rundt en halv meter med snø, vil få beholde denne snøen til tross for mildværet, spår Holdhus, og legger til at desto høyere opp du drar, desto bedre er forholdene.

- Bra pågang
Ifølge skiinfo.no har Voss Fjellandsby, Bjorli og Finse topp snødybde, med henholdsvis 150, 130 og 105 centimeter i terrenget. Også Trysilfjellet og Hemsedal har fått en del snø.

- Vi har i natt fått hele 10 centimeter med nysnø, og har nå 81 centimeter i terrenget. Så her er det masse folk og god stemning, forteller Aud Ingebjørg Haldaas fra Trysilfjellet Alpin til Nettavisen, og supplerer med at gradene i Trysil vil holde seg på minussiden de neste dagene.

Også i Hemsedal har det falt snø det siste døgnet.

- Vi har fått rundt fem centimeter snø siden i går, og noe mer er i vente de neste dagene, forteller Simen Berg fra Hemsedal skisenter.

- Det har vært bra pågang her. I dag har vi hatt en såkalt byttedag, der de som har vært her i julen drar nedover og de som skal være her til nyttår ankommer.

Nye ski
Også i lavlandet har bakkene vært åpne onsdag.

- Vi har åpnet barnebakken og halvdelen av den store bakken. Torsdag åpner vi hele, forteller Karl Ove Johansen fra Lommedalens Alpin til Nettavisen.

Men det milde været som er i vente er dårlige nyheter for Lommedalen.

- Selvsagt bekymret vi oss for mildværet som er ventet, men kunstsnø tåler heldigvis en del regn og mildvær så det skal en del til før vi stenger, fortsetter Johansen.

Knallvær
Til helgen vil været bli noe kaldere, og fra lørdag vil snøgrensen bevege seg nedover.

- Det er mulighet for gode skiforhold lørdag selv om det neppe blir pudderføre, fortsetter Holdhus til Nettavisen.

Og nyttårsaften er det meldt knallvær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere