RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer flommen

Foto: Arne Temte
Sist oppdatert:
Mens vannet synker i Kongsberg, forbereder Drammen seg på flom. Følg utviklinger her.

Vannet i Nummedalslågen er på vei nedover. I Kongsberg har det snudd. NVE melder fredag formiddag at vannstanden også ser ut til å snu ved Larvik, nederst i elva.

Nå er det derimot Drammen som forbereder seg på at elva flommer over.

- Vi har fortsatt kontroll over situasjonen tross mye nedbør og stor vannføring, opplyser vann- og avløpssjef Øivind Gundersen.

- Det er fortsatt meget stor vannføring i Drammenselva, men vannføringen i sidevassdragene er avtagende. Vi opplever fortsatt overløpsdrift fra avløpssystemene, og vi hadde vaktmannskaper ute siste natt blant annet fordi Kjøsterudbekken holdt på å gå over sine bredder.

TV 2 Sumo: Se nyhetsinnslag

NVE melder at vannet vil stige i Drammenselva fram til søndag. Det er allerede lagt ut sandsekker langs deler av elva.

Følg vannstanden ved Mjøndalen bru her. Grafen oppdaterer seg hver time.

- Sola skinner og det ser ut som om vi går mot tørrere og bedre tider, sier Arne Temte fra Krokstadelva som tok bildene til denne artikkelen for Nettavisen.

Han forteller at elva er diger og dundrer kraftig. For øyeblikket er den 2,2 meter høyere enn normalt. Hvor mye den vil stige, er usikkert.

- Dagens værmelding for de neste dagene varsler mindre nedbør enn det som ble varslet i går. Slik at værutviklingen ser noe gunstigere ut nå, sier hydrolog ved NVEs flomvarslingstjeneste, Paul Christen Røhr, til Nettavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere