Her kommer snøen

Foto: Nils Bakken (Arbeidets Rett)

Se, her er vinteren i anmarsj!

19.09.12 10:15

Det snør stedvis tett i fjellregionen onsdag morgen, melder Røros-avisa Arbeidets Rett på nett og viser bilder fra Nøra på Os i Hedmark, der et umiskjennelig snødrev legger seg over markene.

Os er nabokommune til Røros i sør og strekker seg fra Forollhogna nasjonalpark i nordvest til Femunden i sørøst.

Et leserbilde i retten.no fra Hodalen i Tolga viser at snøen der legger seg på bakken. Nils Bakken forteller at han har vært ute og målt snølaget til 6-7 centimeter.

- Vi har sett snø i fjellet, men det er vinterens første snøfall her nede i bygda, sier Bakken på telefon til Nettavisen. Han forteller at gården ligger rundt 790 meter over havet.

Foto: Nils Bakken (Arbeidets Rett)

Sjekk værmeldingen for ditt distrikt på Nettavisens værsider her

Været i Røros-traktene de siste dagene har vært av det høstlige slaget, med vind og nedbør, men også solgløtt, skriver retten.no.

Tirsdag kveld bøttet det ned med regn, i løpet av natta ble dette til snørvær.

Les også disse sakene:

Nettavisen skal ikke påstå at nyheten om snøfallet vekker allmenn begeistring:

- Hurra nå ble jeg "GLAD" Endelig julemarsipan og pepperkaker å se i butikken. Ja detta blir kos, etter den knallsommeren, med reker, sjø og sol i massevis. Jammen på tide med kulde og innekos synes jeg, NOT! lyder kommentaren på Facebook fra en kvinne fra Hurum.

Hva mener du? Er du klar for vinter og snø?

Ifølge Storm.no er det Juvasshø som kan oppvise de laveste temperaturene onsdag morgen med minus 6 grader. Varmest er det på Færder, der temperaturen klokka 06 ble målt til 11 grader.

Se flere saker fra Røros-traktene i retten.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.