RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Åserud, Lise (SCANPIX)

Her kommer Trond Petter hjem

Sist oppdatert:
- Han var en offiser med mot og vilje, sa generalmajor Torgeir Hagen under minneseremonien for falne Trond Petter Kolset.

Tirsdag ettermiddag ble det holdt minneseremoni på den militære delen av Gardermoen for kaptein Trond Petter Kolset.

Kolset mistet livet under et selvmordsangrep mot bilen han satt i like utenfor Mazar-e-Sharif i Afghanistan fredag morgen.

Før avreise fra Afghanistan ble Kolset hyllet av rundt 1000 soldatkolleger i leiren i Afghanistan. På vei til Gardermoen fløy Hercules-flyet med Kolsets båre over Oslo. Båren ble fulgt fra Afghanistan av Kolsets forlovede (28), som også tjenestegjorde i Afghanistan.

Satte spor
Minneseremonien var lukket for pressen for å skjerme identiteten til etterretningsfolk som er til stede.

– Han var av det kaliber som setter tydelige og merkbare spor etter seg. Derfor blir også fraværet og savnet så stort. Han hadde vår største respekt som menneske og offiser, sa generalmajor Trogeir Hagen, som var Kolsets øverste militære sjef.

Under hele seremonien var Kolsets båre drapert med et stort norsk flagg.

- Han våget
Hagen beskrev Kolset som et varmt menneske med overskudd og livsmot.

– Som kaptein var Trond Petter Kolset en idealist som både våget, og ville by på seg selv. Han hadde en dyp og ektefølt respekt for andre. Han var en offiser med mot og vilje, sa generalmajoren.

Skuespiller Lise Fjelstad bidro med kunsterisk innslag under seremonien. Hun leste diktet «De beste» av Nordahl Grieg.

Forsvarsminister Anne-Grethe Strøm-Erichsen og forsvarssjef Sverre Diesen var blant de som var til stede under seremonien.

Brukte smilet, ikke pisken
Informasjonsmedarbeider i Fellesoperativ hovedkvarter Lars Magne Hovtun hadde kaptein Trond Petter Kolset som troppssjef i Bardufoss og tjenestegjorde sammen med ham i Afghanistan våren 2007.

- Det er spesielt en ting ved ham, og det er humøret, smilet og det enormt smittbare positive engasjementet. Han var en sjef vi respekterte og lyttet til og han styrte avdelingen med smilet og ikke med pisken, sa han til Nettavisen tidligere tirsdag.

Les også: - Han gjør meg stolt av å jobbe i Forsvaret

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere