RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer vinter'n!

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Ventetiden er over - på onsdag vil det falle snø i Bergen! Nyt det mens du kan...

(iBergen.no) : Endelig kommer en god nyhet når det gjelder været i Bergen. Onsdag blir det trolig både snø helt ned i lavlandet, samt gløtt av sol.

- Årsaken er at det blir en periode med nordavind, som gjør været kjøligere. Temperaturen vil trolig ligge på rundt null grader i Bergen sentrum. Det er meldt nedbør om natten og tidlig på morgenen, og denne vil trolig komme som snø, sier meteorolog Martin Grønnevet i Storm Weather Center til iBergen.no.

- Det kan også et solgløtt litt ut på dagen, legger han til.

Har du tenkt å finne frem akebrettet eller kjelken, bør du være kjapp. For snøen forsvinner allerede dagen etter.

- Torsdag blir det mildere, og snøen vil smelte i lavlandet. Men over 400 meter vil nedbøren falle som snø fra tirsdag til torsdag, så det er muligheter for at den blir liggende på Kvamskogen, sier Grønnevet.

Værsyke lesere bør slutte å lese nå. For her kommer varselet for resten av uken:

- I dag regner det på 71. dagen i Bergen, og vi kan fortsette med å telle nedbørsdager hele den kommende uken - og sikkert enda lenger. Med unntak av onsdagen, blir det jevnt over skikkelig regnvær. Om ikke store mengder, så i alle fall så pass at du bør velge regntøy fremfor paraply, sier meteorologen.

Temperaturen vil første del av perioden holde seg rundt seks-syv grader, mens det er litt mer usikkert nøyaktig hvor mildt det blir etter vintervisitten onsdag.

Les flere nyheter på www.iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere