RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kunne 17 omkommet

Foto: Chris Kyllingmark (Scanpix)
Sist oppdatert:
Strømsvikt på Mongstad kunne vært livsfarlig.

Mongstad (NTB): Da strømforsyningen sviktet ved et anlegg på Mongstad-raffineriet i august, kunne det ført til eksplosjon og fare for menneskeliv.

Det var lørdag 23. august at strømforsyningen til viktige kontrollenheter for glideventiler på krakkeranlegget på Mongstad sviktet. Hendelsen førte til en massiv evakuering av 1.500 ansatte, skriver avisen Nordhordlands nettutgave

Ifølge StatoilHydro kunne hendelsen ført til en eksplosjon. 17 personer befant seg i krakkerkomplekset for å forberede en vedlikeholdsstans da hendelsen skjedde.

– En eksplosjon i reaktoren i krakkeranlegget kunne fått store og meget alvorlige konsekvenser for mennesker, miljø og anlegg, skriver selskapet på sine egne nettsider.

Direktør for Foredling, Einar Strømsvåg, sier alle steiner skal snus for å finne ut hvordan og hvorfor denne hendelsen kunne skje.

– Dette er en alvorlig hendelse som både enheten på Mongstad og StatoilHydro må lære av, sier Strømsvåg.

StatoilHydro har satt i gang en egen gransking av hendelsen. En studie skal kartlegge omfanget av utslippet ved hendelsen, og eventuelle helse- og miljømessige konsekvenser. Selskapet understreker at det er gjennomført forbedringstiltak som en konsekvens av nestenulykken.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere