Her lå millionmaleriet

Foto: Foto: Politiet (Foto: Politiet)

Inne i denne bilen lå millionmaleriet.

12.03.09 13:17

Det stjålne kirkemaleriet i Larvik kom til rette, og en 51 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet i saken.

Torsdag gikk politiet i Larvik ut med opplysninger om funnstedet. Maleriet ble funnet i varerommet på en hvit Ford Transit med grønne registreringsskilt. Bilen sto parkert i Skiensgata på Osebakken i Porsgrunn. Bilen og maleriet ble funnet onsdag 11. mars klokka 14.20. Bilen sto parkert utenfor et ubebodd hus.

Ber om tips fra publikum
- Det vites ikke når bilen ble parkert her. Bilen tilhører siktede. Politiet ønsker observasjoner knyttet til dette, opplyser politiførstebetjent Jørn Lier Horst ifølge en pressemelding.

Til Nettavisen opplyser Holst at den 51 år gamle mannen som er siktet for medvirkning i saken har samtykket til fire ukers varetektsfengsling. Det skjedde gjennom en såkalt kontorforretning torsdag.

Utbetaler ikke dusør
Den norske kirkes eget forsikringsselskap hadde utlovet 500.000 kroner i dusør til de som kom med informasjon som førte til at maleriet kom til rette, men det var politiets egen etterforskning som ledet dem til maleriet.

Les også: Maleriet er funnet

- Vi har fått mange tips, men ingen som var av betydning for oppklaring av saken. Det var politiets egen etterforskning som gjorde at vi kunne pågripe denne mannen for å ha en tilknytning til tyveriet, uttalte stasjonssjef Gunnar Orskaug til Nettavisen onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag