RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her lå tyven og sov

Foto: Atle Jørstad (iOslo.no)
- Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg så beina stikke fram, sier huseieren.

(iOslo.no) På dette kjøkkenet lå den 49 år gamle innbruddstyven sammenkrøllet og sov da huseieren våknet klokken sju fredag morgen.

- Jeg skvatt, og trodde ikke mine egne øyne. Det er helt utrolig at vi ikke våknet, sier huseieren fra Høybråten, som ikke ønsker å stå fram med navn og bilde.

Har du noen morsomme / skremmende innbruddshistorier? Tips oss på mail til tips@ioslo.no!

Kriminalstatistikken fra 2008 avslører at fem boliger i Oslo får besøk av uvedkommende hver dag. Det er imidlertid ikke alle som får oppleve at tyven tabber seg ut på denne måten.

Les også: Innbruddseksplosjon!

Politiet opplyser til iOslo.no at de ble oppringt klokken 07.06 av en person som meldte fra om at en innbruddstyv sov i en bolig i området. Ti minutter senere var de på stedet.

- Han hadde rotet noe, men hvor langt han hadde kommet i sitt forsett, vet jeg ikke, sier operasjonsleder Olaf Erdal ved Oslo politidistrikt til iOslo.no.

Les også: Så kriminelt er det i Oslo

Huseieren forteller at han var på vei inn på kjøkkenet for å sette på tevannet, da han plutselig så to bein stikke fram foran kjøkkenbenken.

Ville vekke tyven
- Først tenkte jeg hvem i all verden dette kunne være. Jeg holdt på å vekke han, men det var godt jeg ikke gjorde det, sier han.

Noe fortumlet lukket han døren inn til kjøkkenet rolig, før han ringte politiet. Pågripelsen skal ha foregått uten dramatikk.

- Det var både litt ekkelt og litt morsomt, sier huseieren.

Hadde tatt nøkler
Innbruddstyven hadde kommet seg inn gjennom verandadøren, som ikke var låst.

Huseieren opplyser at konas mobiltelefon samt noen nøkler ble funnet på 49-åringen.

Den søvnige tyven ble kjørt til Sentralarresten.

P.S: Politiet opplyser til iOslo.no at dette innbruddet trolig kan sees i sammenheng med et annet innbrudd i området. Klokken 05.32 ble det nemlig meldt om et innbrudd på Furuset. Av en eller annen grunn satte tyven(e) igjen en sykkel, en trillebag og en annen bag.

Mannen har altså muligens først glemt igjen alt utstyret sitt på det første stedet, før han glemte seg selv til slutt.

Les flere nyheter fra iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere