RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
SAMMENLIGNET: Ufødte barn av ikke-røykere og røykere har i en studie blitt sammenlignet. Resultatet viser at barna til røykerne beveger seg mer i livmoren enn barna til ikke-røykerne. Foto: University of Durham
SAMMENLIGNET: Ufødte barn av ikke-røykere og røykere har i en studie blitt sammenlignet. Resultatet viser at barna til røykerne beveger seg mer i livmoren enn barna til ikke-røykerne. Foto: University of Durham

Her lager babyen grimaser når moren tar en røyk

Sist oppdatert:
Ny studie viser forskjellen på ufødte barn av røykere og ikke-røykere.

Forskere ved Lanchester og Durham universitet har ved hjelp av 4D-ultralyd sammenlignet ufødte barn av røykere og ikke-røykere . Forskerne mener resultatet viser hvor skadelig det er å røyke under svangerskapet, skriver svenske Aftonbladet.

- Dette er ytterligere bevis for de negative effektene det å røyke under svangerskapet gir, sier professor Brian Francis.

Røykte 14 sigaretter i sitt
Bildene viser hvordan det ser ut til at det ufødte barnet til en røyker vrir seg og lager en grimase mens moren røyker. Barnet til moren som ikke røyker ligger til sammenligning stille med hånden mot munnen, skriver Thye Telegraph.

Prosjektet bygger på studier av 20 kommende mødre. Fire av dem røykte i snitt 14 sigaretter daglig under graviditeten.

Håper flere stumper røyken
Ultralydundersøkelsene ble gjort på samtlige i uke 24,28,32 og 36. Resultatene viste at de ufødte barna til røykerne beveget seg mer i livmoren enn barna til ikke-røykerne.

En av forskerne, doktor Nadja Reissland, håper studien kan bidra til at flere vordende mødre stumper røyken når de blir gravide. Hun legger likevel til at hun ikke demoniserer dem som velger å røyke under svangerskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere