Her lander Halimi

Nokas-siktede Ridvan Halimi har landet i Norge. - Min klient nekter straffskyld, men har det etter forholdene bra, sier advokat Trygve Staff.

22.06.05 23:02

SOLA LUFTHAVN (TV 2 Nettavisen): På den militære delen av Sola lufthavn i Stavanger ble han tatt med ut fra flyet og inn i en ventende bil, på nøyaktig samme måte som medsiktede David Aleksander Toska ble da han ankom Norge fra Spania. Halimi ble brakt til Norge fra provinshovedstaden Pristina i Kosovo i et lite jetfly.

- Jeg møtte min klient i kveld, og har hatt en liten samtale med ham. Halimi forteller at reisen til Norge gikk greit, og han har det etter forholdene veldig bra, sier 26-åringens forsvarer Trygve Staff til TV 2 Nettavisen i kveld.

Staff ventet på flyplassen
Da Halimi landet på Sola klokken 16.40 i ettermiddag i et chartret fly, ventet advokaten hans i tårnet på flyplassen.

- Halimi er krystallklar på at han er uskyldig, og at han vil kjempe for å bli renvasket, sier Staff.

- Det har jo vært en omfattende prosess å få ham til Norge ettersom han har motsatt seg utlevering - hvordan har han opplevd dette?

- Det vil være feil av meg å gå i detalj på dette, men jeg kan si så mye som at han nå forholder seg til å være i landet og at han synes det er greit å være her.

- Omfattende prosess

- Han er ventet, sier politiinspektør Bjørn Andersen i Rogaland politidistrikt i en kommentar til Halimis ankomst.

- Hva er det som nå skjer med Halimi?

- Ja, det er vel ikke så mange alternativer, sier Andersen og bekrefter at avhør og begjæring om varetektsfengsling nå står for tur.

- Med dette har vi nådd en ny målsetting. Det som nå gjenstår er to personer som er begjært utlevert fra Nederland og ytterligere én person som er etterlyst.

- Hva kan du si om prosessen med å få Halimi utlevert fra Kosovo?

- Det har vært en omfattende prosess og en ny erfaring for oss, sier politiinspektøren.

Pågrepet i vår
25 år gamle Ridvan Halimi har sittet fengslet i Kosovo siden han ble pågrepet av en spesialstyrke fra FN under en rutinekontroll i april i år. Han hadde da vært på rømmen i langt tid, og det var sendt ut etterlysning via Interpol.

Rivan Halimi er siktet for grovt ran med døden til følge. Han har motsatt seg utlevering til Norge, men norsk politi sendte begjæring til Kosovo om å få ham til Norge. De fikk medhold i Kosovos høyesterett. I forrige uke gikk alle formaliteter i orden. Nå er han altså på norsk jord. Han vil dermed bli blant de 12 som blir sittende på tiltalebenken når Nokas-saken starter i Stavanger 19. september i år.

Fortsatt er en av de siktede, Jusuf Hani, på rømmen, mens ytteligere to medsiktede befinner seg i varetekt i Nederland. Det er usikkert om de kommer tidsnok til rettsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.