Gå til sidens hovedinnhold

Her lever de på loff og H-melk

Den lille bygda Nesflaten har verken fått post, matleveranser eller medisiner etter raset i Suldal.

(iBergen.no) Tirsdag klokken 08.45 fikk politiets operasjonssentral i Haugesund melding om at det hadde gått et ras over riksvei 13 på Hamrabø ved Falkalitunnelen i Suldal kommune.

- Savner posten sin
På lille Nesflaten bor det drøyt 230 innbyggere. Etter at raset separerte den lille bygda fra resten kommunen har vareleveransene til den lokale Joker-butikken stoppet opp. Ifølge Haugesunds Avis er nærmeste butikk i Røldal en halvtime unna.

- Vi har H-melk og loff, men folk savner jo posten sin og aviser selvfølgelig, sier Line Madsen hos Joker på Nesflaten som også driver «Post i butikk».

- Mange får jo medisinene sin via posten, de har vi heller ikke fått.

Ikke brød denne uken
Fredag morgen skal hun få nye matleveranser til butikken, men ferskt brød må innbyggerne vente helt til neste uke med å nyte.

- Suldal Transport er så greie med oss at de kjører rundt Åkrafjorden og gjennom Røldal med varer til oss i morgen tidlig. Sist vi fikk leveranse av både mat og post var på mandag, men brød får vi ikke inn igjen før tidligst mandag i neste uke, sier hun.

Ifølge Statens vegvesen vil veien være stengt fram til lørdag fordi opprydding og sikring av fjellsiden der raset gikk har vært mer omfattende enn først antatt.

- Hvis det er noen som absolutt må igjennom, som hjemmehjelppersonell eller lignende, kan vi klare å få dem gjennom til fots, sier geolog i Statens veivesen, Rune Stumo.

Les flere nyheter på iBergen.no.

Reklame

Opptil 65 prosent på verdens beste bokser