RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her løper to ulv gjennom hagen

Foto: Johan Robert Angell
Sist oppdatert:
Da Johan Robert Angell var på tur til Ifjord mandag formiddag, oppdaget han to dyr han ved oppstigningen til Trollbuktbakken i Lebesby kommune.

iFinnmark.no: Johan Robert Angell trodde først det kunne være rev, men da han så nærmere så han at dyrene var grå og svart. Han mener det var to ulv som løp gjennom en hage og bort fra han.

– Jeg er helt sikker på at var ulv. De var grå og svart. Antakelig er det et par. De kan ligne litt på Schæferhund, men ingen har slike hunder her. De sprang etter hverandre. Jeg stanset bilen, sveivet ned ruta og lagde ulvelyder for å få dyrene til å stanse.

– Mye vilt i området

Han fikk knipset et bilde. Det er tatt på avstand, men man ser at det er to svarte og grå dyr.

– De sprang bortover. Jeg kjørte et stykke til. Det er et vann i nærheten. Jeg så de på andre siden av vannet, men de kom ikke ordentlig fram. De forsvant, sier Angell.

Angell har hørt om andre skal ha observert ulv i Lebesby ved en annen anledning, der iblant på Ifjord. Selv har han sett mange dyr i dette området.

– I vinter sprang det tre gauper rett over veien. Det er et område med mye vilt, sier han.

– Ikke usannsynlig

Regionansvarlig rovvilt i Finnmark i statens natur og oppsyn (SNO, Magne Asheim, sier at det ikke er usannsynlig at det kan være ulv, for ulv kan dukke opp hvor som helst Nordkalotten.

Han har selv sett bildet på Facebook, men mener det er vanskelig å avhøre noe ut ifra bildet.

– Det er vanskelig å bekrefte eller avkrefte ut fra bildet. Det kan være to store hunder, men for å finne ut av det må man følge sporene et godt stykke for å se atferden. Vi har ikke folk der ute og får ikke sjekket det, men om det kommer flere observasjoner vil vi vurdere å sende folk for å sjekke det.

Når ulv kommer til Finnmark tar det ikke lang tid før den begynner å ta rein, ifølge Asheim. Det er ofte da SNO får bekreftet slike observasjoner av ulv.

– Vi er interessert i å få slike meldinger om ulv. Hvis folk kan spore dyrene og plukke opp avføring, så kan vi få avgjort hva det er for noe, avslutter han.

Les flere nyheter på iFinnmark.no her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere