Her mistet Claes Joachim (22) livet

Foto: (Forsvaret)

Forsvaret har offentliggjort bildene fra stedet der den norske soldaten mistet livet.

27.01.10 10:21

Forsvaret offentliggjorde tirsdag kveld bilder fra stedet der den norske soldaten Claes Joachim Olsson (22) mistet livet, da en veibombe gikk av i Afghanistan mandag.

Sikker
Stridspanservognen CV9030 er regnet som et av de sikreste kjøretøyene mot veibomber, men var likevel ikke nok til å hindre at sprengladningen tok liv.

Bildene viser tydelig hvordan sprengladningen gjorde store skader på kjøretøyet.

To andre norske soldater ble lettere skadd.

Les: Norsk soldat (22) drept i Afghanistan

Pansret
I en pressemelding skriver Forsvaret at de 26 tonn tunge stridsvognene, med en toppfart på nesten 70 kilometer i timen, ble kjøpt inn for å møte behovet for et pansret kjøretøy, med høy mobilitet, stor ildkraft og god beskyttelse.

Forsvaret har i dag 104 kjøretøy av typen CV9030N.

Kommisjon
Forsvaret har satt ned en undersøkelseskommisjon, med Bjørn Robert Dahl fra Hærens Våpenskole som leder. De reiser til Afghanistan tirsdag for å undersøke omstendighetene rundt attentatet.

- Vi skal sammen se på en kronologi over hva som har skjedd og se på hva som kan gjøres annerledes i fremtiden, skriver Dahl i en pressemelding.

Stedet der Olsson mistet livet, ligger rundt fire kilometer fra Ghowrmach, og Olsson og cirka 40 andre norske soldater var på vei for å bistå afghanske soldater ved patruljering i området.

Til Norge fredag
Oppdraget til styrken er å operere som partnere for afghanske styrker, opprettholde sikkerheten på ringveien som er hovedtrafikkåren i området og å opprettholde ISAFs tilstedeværelse i dette området. Ghowrmach-distriktet er preget av mye aktivitet fra opprørere og kriminelle.

Båren med Olsson kommer trolig til Norge fredag. Det blir da en enkel markering ved båremottaket, opplyser Forsvaret. Tirsdag kveld holdes det minnestund over Olsson i kirken i Gressvik i Fredrikstad.

Han er den femte norske soldaten som mister livet i Afghanistan siden 2004.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.