RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her møter Skam-Isak hertuginne Kate

Sist oppdatert:
Prins William og hertuginne Kate ble tatt imot som popstjerner da de møtte «Skam»-skuespillerne.

Fredag formiddag startet programmet for de kongelige med besøk på Hartvig Nissens skole, og møte med skuespillere fra TV-serien «Skam».

HILSER: Hertuginne Kate hilser på elever ved Hartvig Nissen videregående skole i Oslo der dramaserien SKAM ble spilt inn.

Det populære paret ankom skolen like etter klokken 11, der de ble tatt imot som popstjerner av skrikende ungdommer. Prins William og hertuginne Kate tok seg god tid til å håndhilse på flere av elevene utenfor skolen.

I videovinduet over ser du hertugparet ankomme «Skam»-skolen, og hertuginne Kate i samtale med skuespiller Tarjei Sandvik-Moe, som spiller homofile Isak i «Skam».

Les også: Kong Harald: - Dette er et spesielt besøk. Dere er familie

Møtte Isak

Skolegården var stinn av svært forventningsfulle elever som med mobiltelefonene klare gjerne ville hilse på det celebre paret, som ankom noen minutter forsinket ved 10-tiden fredag sammen med kronprinsparet Haakon og Mette-Marit.

Også Oslo-ordfører Marianne Borgen, NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen, rektor Hanna Norum Eliassen og «Skam»-skuespiller Tarjei Sandvik-Moe, som spiller homofile Isak i serien, sto klare for å ønske paret velkommen.

Følg NTBs direkterapportering fra prinsebesøket lenger ned.

MØTTE ISAK: Her er hertuginne Kate, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit i samtale med Tarjei Sandvik Moe, som spilte Isak i TV-serien Skam.

SKAM-GJENGEN: Skuespillerne, f.v.: Tarjei Sandvik Moe, Ulrikke Falch, Iman Meskini, Josefine Pettersen, Ina Svenningdal og Carl Martin Eggesbø fra dramaserien SKAM får besøke av hertuginne Kate og prins William på Hartvig Nissen vidergående skole fredag.

– Really?

Prins William utbrøt på sin side «Really? Is that so?» da elevene fortalte at det kom turister fra Japan, Frankrike, Kina, Sør-Korea og Spania til skolen for å se den på ordentlig.

Også Iman Meskini, som spiller Sana i «Skam», var på plass på skolen fredag. Både hun og Tarjei Sandvik-Moe, som spiller homofile Isak i serien, var invitert til middagen på Slottet torsdag kveld.

– Det var helt magisk! Jeg våknet i dag og tenkte: Er det sant? Skjedde det? sier Meskini til NTB.

Kate og William kom til Oslo torsdag på sitt første offisielle besøk i Norge.

Ut på tur

I Oslo skal det bli rundt seks minusgrader fredag. Men etter lunsj på Skaugum hos kronprinsparet skal de kongelige trekke opp til Holmenkollen. Der kan det fort bli enda kjøligere.

NY DAG: Prins William av Storbritannia og hertuginne Kate skal fredag besøke Skam-skolen og Holmenkollen skianlegg før de reiser hjem.

Det er etter prins William og hertuginne Kates eget ønske at siste post på programmet blir en tur ut for å oppleve hvordan nordmenn takler utendørsaktiviteter i minusgrader, som ikke er britenes sterkeste side. Kanskje blir de introdusert for to av setningene norske barn kanskje hører mest: «Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær» og «ut på tur, aldri sur».

I tillegg til å komme seg opp i Holmenkollbakken skal de få se skimuseet og så møte barn utendørs. Innslagene inkluderer skiskole, pølsegrilling på bål og lavvobesøk.

Les også: Her håndhilser Kate og William på folk på Slottsplassen

Sporty

Kronprins Haakon og prins William deler en sterk interesse for sport, og William har absolutt hatt ski på beina, om enn ikke langrennsski. Om han skal prøve seg fredag, er ikke kjent. Mye tyder uansett på at han er ute etter å høre mer om norsk skikultur.

– Ikke noe annet land har vunnet flere medaljer i de olympiske vinterlekene enn Norge, og mens spenningen øker fram mot lekene i Sør-Korea, ser deres kongelige høyheter fram til å få vite mer om hvordan nordmenn har opprettholdt denne rekorden, heter det på nettsiden til det britiske kongehuset.

Les også: Her er William og Kate på norsk jord

 (©NTB)

Følg NTBs livedekning av besøket her:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere