Gå til sidens hovedinnhold

Her nekter Stenseng å svare på spørsmål om intern konflikt i Ap

- Det som skjer på interne møter, kommenterer jeg ikke, slår partisekretæren fast.

GARDERMOEN (Nettavisen): Søndag ble det kjent at Arbeiderpartiets sekretariatsleder på Stortinget, Hans Kristian Amundsen, sier opp jobben med begrunnelse i en fastlåst konflikt med partisekretær Kjersti Stenseng.

Men Stenseng selv nekter å kommentere den angivelige konflikten.

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Stenseng til Nettavisen.

Se videointervju med Stenseng øverst i saken.

- Så du ønsker ikke å kommentere det?

- Nei, det har jeg ikke noe mer kommentarer til enn det som allerede er sagt, sier partisekretæren.

Les også Amundsen tar oppgjør med rykter og usannheter

- Det får stå for seg selv

I et innlegg, som blant annet ble publisert hos Nettavisen søndag kveld, skriver Amundsen at han og Stenseng ikke engang kunne være til stede på samme møte.

«Mitt bidrag er at jeg slutter som leder for partiets sekretariat på Stortinget. Jeg gjør det for å løse opp i en fastlåst situasjon mellom partisekretæren og meg. Analysen er enkel: det er ikke mulig å se for seg at vi kommer ordentlig videre hvis partisekretæren og jeg ikke kan være på de samme møtene», skriver Amundsen i innlegget.


Stenseng ønsker heller ikke å si noe om påstanden om at de ikke kunne være til stede på samme møter.

- Interne møter i Arbeiderpartiet kommenterer jeg ikke, sier Stenseng om det, før hun legger til:

- Jeg har ingen kommentarer til det som står i media. Det får stå for seg selv, sier hun, og går vekk fra pressekorpset.

Les også: Støre om Amundsens avgang: – En klok avgjørelse

Støre bekrefter konflikt

På en pressekonferanse mandag ettermiddag, sa Ap-leder Jonas Gahr Støre at det har vært samarbeidsproblemer som måtte håndteres.

- Forholdet mellom folk har alltid ansvar fordelt mer enn en vei. Amundsen trakk sin konklusjon, og det mener jeg var en riktig konklusjon, sa Støre, som også var klar i sin sak om at han er sikker på at Stenseng også er partisekretær etter landsmøtet i 2019.

Og etter uker med varsler om seksuell trakassering og interne konflikter, maner nå flere av Ap-politikerne som deltar på landsstyremøtet til ro.

De håper møtet vil sette et punktum for varslersakene mot Trond Giske.

- Det bør skje det som dette møtet indikerer allerede, gjennom Støres tale. Det er at vi har ryddet opp i det som skulle ryddes opp i. Nå gjelder det å danne grunnlag for å skape en god, alternativ politikk til den blå-blå regjeringen. Det er det det handler om, sier stortingsrepresentant Martin Kolberg til Nettavisen.


- Tror du at det nå vil bli ro i Arbeiderpartiet?

- Ja, det tror jeg. Jeg tror at vi gradvis vil falle veldig godt til ro, og vi vil gjenvinne all den kraften vi tradisjonelt har hatt i norsk politikk, sier han.

Les også: Ingunn Yssen: Trist at Amundsen slutter

- Har vært en belastning

Kolberg erkjenner at det har vært noen krevende uker.

- Det er jo en belastning disse tingene. Klart det er det. Det må man selvfølgelig ha respekt for. Men samtidig er det jo slik at når vi har krefter slik at vi klarer å rydde opp i det, så har vi krefter til å gå videre, sier han.

- Hva tenker du om Giske-saken. Er den riktig håndtert av partiledelsen?

- Ja, men jeg kjenner jo ikke alle aspektene ved dette. Jeg kjenner ikke innholdet i varslene, og jeg kjenner ikke personene. Men her må vi jo bare ha tillit til partiledelsen, og partiledelsen ha fått tilslutning fra sentralstyret - så det tror jeg er i sin fulle orden, sier Kolberg.

Les også: Jonas Gahr Støre: - Tapt tillit kan vinnes tilbake. Vi er kamerater også etter nedtur

Tidligere mandag ble det kjent at Aps sentralstyre kaster partiets avgåtte nestleder, Trond Giske, ut av sentralstyret.

- Etter mitt skjønn så har de uttalt seg helt riktig i den saken, slik de forstår vedtektene og dens begrensninger, sier han.

Oppsigelsen til Amundsen ønsker han imidlertid ikke å kommentere.

- Jeg registrerer at den har kommet etter det som kalles gode samtaler mellom Støre og ham, og jeg har da ingen ytterligere kommentarer, sier Kolberg.


AUF-leder: - Gjort det vanskelig

AUF-leder Mani Hussaini tror også at mange nå ser fram til å drive med politikk igjen.

- Jeg tror dette møtet er viktig for at vi skal kunne sette en strek for det som har skjedd. Saken er konkludert, det har fått konsekvenser og jeg tror veldig mange i Arbeiderpartiet ser fram til å drive med politikk igjen, sier Hussaini til Nettavisen.

- Synes du ledelsen i Ap har håndtert Giske-saken bra?

- Ja, jeg synes Jonas og Kjersti har håndtert dette sammen på en god måte. Jeg vet det er mange som har ment at ting burde vært gjort fortere, og noen mener man burde brukt lenger tid på det. Her er det ingen fasit, men det aller viktigste er at man har hatt en prosess som er vanskelig å kritisere, sier han, og legger til:

- De har gjort det de må gjøre som ledelse av partiet, tatt varslene på alvor, ettergått dem, latt Trond svare for seg og landet på en konklusjon. Vi er jo en organisasjon, og ikke en domstol eller en rettssal, påpeker han.

Les også: - Naturlig at Trond Giske ikke møter

Han mener andre partier rett og slett har noe å lære av Ap.

- Det er jo andre partier som står i dette, og der ser vi at noen ledere ikke husker eller ikke visste, og det mener jeg ikke er et godt nok svar for folkene som varsler. Det er en lederoppgave å ta det på alvor, selv om det er tungt, vanskelig og kjipt, sier Hussaini.

Kommentarer til denne saken