RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Politiets Helikoptertjeneste (Nettavisen)

Her reddes 72-åringen

Sist oppdatert:
Her finner redningsmannskapene fra 330-skvadronen på Rygge 72-åringen svært nedkjølt. Se den unike videoen.

Det var under en redningsaksjon torsdag formiddag på Hurumlandet at politiet filmet hele redningsaksjonen til 330-skvadronen.

I videoen som Nettavisen her viser en del av, ser du redningsmann Dag-Jostein Andresen og lege Helge Eiding redde en 72 år gammel mann som hadde skadet seg under en skogtur fra Klokkarstua Helsetun.

Se den unike videoen her

Mannen ble borte onsdag kveld, og det ble satt i gang en stor leteaksjon. Først torsdag morgen, etter at 330-skvadronen ble koblet inn, ble 72-åringen funnet.

- Trodde det var sekk
- Vi hadde fløyet i område i en halvtime da vi fant ham. Han lå i en liten lysning. Først trodde vi det var en hvit sekk, men da vi tok en nærmere titt, så vi at det var ham, sier fartøysjef Ken Ronny Strøm om bord i Sea King helikopteret som var i aksjon.

Selve redningen ble filmet av politiets eget helikopter. Bildekvaliteten viser at helikopteret har topp moderne utstyr om bord.

Fra i august har 330-skvadronen vært fast stasjonert på Rygge, og fra neste sommer vil de ha full vaktbemanning med lege. Da vil skvadronen kunne rykke ut på 10-15 minutters varsel.

Stort område
- Hittil i år har vi hatt 127 oppdrag, men vi håper at vi skal bli brukt mer fremover. Dekningsområdet vårt er sør for Arendal til Dovre, Dombås og opp mot Hardangervidda – et stort område der 70-80 prosent av Norges befolkning bor, sier Strøm.

Strøm sier at 330-skvadronen også kan brukes under større trafikkulykker der man trenger å ta med seg flere skadde. Sea King helikopteret kan ta med hele seks bårer. Problemet til nå er at de ikke har fast stasjonert lege på Rygge. Dermed blir rykketiden 30.45 minutter.

Men fra sommeren blir rykketiden altså langt kortere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere