RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her reddes Brian (13)

Foto: Lofotposten (Lofotposten)
Sist oppdatert:
Lå under 2000 kilo tung stein i flere timer. Se redningsaksjonen her.

Til tross for at Brian (13) hadde ligget fastklemt under en to tonn tung stein i to timer og blitt påført alvorlige bruddskader, slapp han å amputere høyrefoten, melder lofotposten.no.

Fire timer lå gutten på operasjonsbordet onsdag kveld, der han ble operert for de alvorlige skadene i høyre beinet ,som han ble påført da en to tonn tung stein falt over bena hans. Venstre bein skal være uskadd.

Se den dramatiske redningsvideoen fra Skvadron 330 i Lofotposten

Skoletur
Det var i forbindelse med en skoletur onsdag at 13-åringen ble sittende fast med begge beina under steinen i to timer. Verken lærere eller medelever klarte å flytte på den.

- Det verste var å ikke kunne gjøre noe for å få han løs. Vi måtte bare vente på hjelp. Man føler seg svært hjelpeløs i en sånn situasjon, sier 13-åringens pappa, Peter Elvestrand, til NRK.

Bevisst
Brannvesenet, ambulansepersonell og mannskapet fra et Sea King-helikopter lyktes til slutt med å få gutten løs, og fløy han til Bodø hvor han ble operert.

Gutten var bevisst hele tiden mens han lå under steinen.

Det var under en klassetur med Vikten skole på Myrland, at uhellet skjedde. Brian og de andre lekte i en steinur, da den store steinen tippet ut og falt over guttens bein.

Les: Gutt (13) satt fast under stein

Fin form
- I tillegg til at steinen var stor, lå gutten også slik til at man var redd for at andre steiner skulle løsne, sa operasjonsleder Lisbeth Hansen ved Midtre Hålogaland politidistrikt til Nettavisen etter redningsoperasjonen onsdag.

Etter torsdagens operasjonen skal gutten være i fin form og ved godt mot, opplyser faren.

Flere nyheter fra Lofotposten får du her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere