RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Skvadron 330/TV 2)

Her reddes han fra snøraset

Sist oppdatert:
På bildene reddes en 42-åring ut fra snøskredet i Møre og Romsdal, etter flere timer i snøen.

Følg denne saken på mobil.

En person ble funnet skadet i skredet i Vistdalsheia i Nesset kommune i Møre og Romsdal påskeaften. Mannen var sterkt nedkjølt og hadde bruddskader da han ble funnet etter over to timer i snøen.

Et Sea King redningshelikopter har fraktet mannen til sykehus i Trondheim. Den skadde var med i et følge med 5-6 andre skikjørere, som var på vei ned fra toppen.

¿ Flere bilder fra redningsaksjonen nederst i saken.

- Vi har fått beskjed om en mann som var tatt av skredet, og han er nå fraktet til sykehus. Vi vet ikke alder på vedkommende, og har heller ingen informasjon om skadeomfanget, sier operasjonsledelsen ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

Ved Ålesund sykehus får TV 2 Nettavisen opplyst at mannen har skader i ansiktet, i tillegg til bruddskader. Foreløpig kan man ikke si noe om omfanget av skadene. Mannen skal opereres i løpet av dagen.

Meldingen om skredet kom klokken 14.20 påskeaften. Ifølge politiet skal man være sikre på at det ikke finnes andre i skredet.

Det opplyses at skredet var et flakskred, og på bakgrunn av dette vil Norsk Folkehjelp oppfordre alle som ferdes i fjellet, spesielt i vestlige fjellstrøk i Sør-Norge til utvise stor forsiktighet og oppmerksomhet.

- Det var et veldig stort skred, sier Andrew Lawson, som er fartøysjef ved 330-skvadronen på Ørlandet flystasjon.

En privatperson meldte fra om skredet. Han haddet sett ett skispor som går inn i rasområdet, men hadde ikke kommet seg rundt på den andre siden, og kunne derfor ikke si med sikkerhet at skisporet ikke fortsatte der.

Totalt er det snakk om cirka 25 letemannskaper som skal finne ut om noen er tatt av skredet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere