Alle fylker Østafjells hadde målestasjoner som viste 30 grader eller mer søndag. Varmest var det i Drammen (Berskog) og Vestfossen i Buskerud. Der ble det målt 32,9 grader som dagens maksimumstemperatur. Det er den høyeste noteringen så langt i 2018, ifølge Meteorologisk institutt.

Les også: Meteorologen: - Det er ikke siste gangen det vil snø i sommer

- Fortsatt sol og fine dager

Busnes i Tinn kommune i Telemark kom like i nærheten med 32,7 grader, og i ikke langt unna - på Kongsberg - viste målestasjonen på brannstasjonen 32,6 grader søndag.

- Framover vil det fortsatt bli sol og fine dager. Det vil vare ut neste uke, sier meteorolog Terje Alsvik Walløe til Drammens Tidende.

Les også: I dag blir det sterk UV-stråling - dekk deg til

35,4 grader skiller kaldeste og varmest

Som en kontrast til hetetoktene i Drammen i helgen, kan Bardufoss skilte med sludd mandag morgen, og på E10 over Bjørnfjell ved Riksgrensen - 500 meter over havet - er det vintervær og vanskelige kjøreforhold mandag morgen.

Kaldest i Norge søndag (dagtemperatur) var Gamanjunni i Kåfjord kommune i Troms. Der viste temperaturen på målestasjonen minus 2,5 grader. Det gir et spenn fra varmest til kaldest i Norge søndag på 35,4 grader.

Fortsatt stor skogbrannfare

Etter en lang periode med sol og rekordvarme, er skogbrannfaren meget stor i Sør-Norge. Men håper du på regn, er det ingen snarlige utsikter til bedring.

- For alle som håper på regn i Sør-Norge, blir det dessverre fortsatt tørt de nærmeste dagene. I Nord-Norge og Trøndelag derimot står bygene i kø, melder meteorologene på Twitter.