RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ole-Johnny Myhrvold, Glåmdalen og Håkon Mosvold Larsen, Scanpix

Her sitter Krekar bak lås og slå

Sist oppdatert:
Bak høye gjerder og murer på Vardåsen i Kongsvinger sitter Mulla Krekar i varetekt.

- Jeg kan bekrefte at han er i varetekt hos oss og at han ble overført fra Oslo fengsel, svarer fengselsleder Gaute Enger i Kongsvinger fengsel på direkte spørsmål fra Glåmdalen Nett.

- Er det iverksatt spesielle tiltak eller økt bemanning som følge av dette?

- Vi forholder oss på vanlig måte og jeg ønsker ikke å kommentere interne forhold.

- Spørsmål rundt fangen må tas med politiet, sier Enger, som henviser Glåmdalen videre til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Ingen ekstra tiltak
Politistasjonssjef Bjørn Berntsen ved Kongsvinger politistasjon er også klar over at den profilerte mullaen sitter på Vardåsen.

- Det er ikke iverksatt noen ekstra tiltak fra vår side i forhold til at han sitter der, sier Berntsen på vegne av de lokale politimyndighetene.

Han forteller at de har løpende dialog med PST da det gjelder fangen, men at det ikke er noe trusselbilde som tilsier ekstraordinære tiltak.

Glåmdalen har vært i kontakt med PST og mulla Krekars forsvarer, advokat Brynjar Meling for kommentarer, men foreløpig har de ikke besvart henvendelsene.

(Saken fortsetter under bildet)

Dømt for drapstrusler
Mandag 26. mars ble Najmuddin Faraj Ahmad, bedre kjent som mulla Krekar, dømt til fem års fengsel for blant annet å ha fremsatt drapstrusler mot navngitte personer.

Han anket dommen på stedet.

Tirsdag 27. mars ble mulla Krekar pågrepet av politiet i sin leilighet på Tøyen, etter at det ble kjent at han hadde fremsatt nye trusler.

Onsdag 28. mars ble han framstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett.

Tingretten mener mulla Krekar har fremmet trusler som var egnet til å skape frykt og varetektsfengsler ham i åtte uker.

Mulla Krekar holdes i varetektsfengsel inntil påtalemyndigheten eller retten bestemmer noe annet, men ikke utover 23. mai.

Mulla Krekar har nå to uker på å anke fengslingen til lagmannsretten, og inntil videre sitter han i varetekt bak høye gjerder og murer i Kongsvinger fengsel på Vardåsen.

Les flere saker i Glåmdalen Nett her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere