*Nettavisen* Nyheter.

Her skal studentene bo

Foto: Henrik Færevåg/iOslo.no

Hvis du gleder deg til å begynne studiene i Oslo til høsten, bør du allerede ha sikret deg leilighet.

- Det er stor søkning. Ventelistene er fulle, derfor har vi plass til opp til 600 som kan bo på en gymsal frem til de finner noe, sier administrerende direktør Per Carlenius i Anker Studentboliger.

Det er ved studentboligene i Storgata i Oslo det finnes en slik nødløsning.

- Det er alltid fullt og ventelister her på grunn av beliggenheten, forklarer Carlenius.

Samskipnaden slo alarm
Studentsamskipnaden gikk ut nylig og slo alarm om manglende samsvar mellom målet myndighetene har satt på hvor mange studentboliger som skal bygges, i forhold til hvor store bevilgninger som blir satt av.

- Det er alltid litt panisk nå når vi nærmer oss studentinnrykket, sier Carlenius, men i løpet av de første ukene og månedene bedrer situasjonen seg radikalt. Folk finner hverandre og flytter sammen i kollektiver. I løpet av høsten blir det leiligheter til alle. Studentene må bare smøre seg med litt tålmodighet og ta til takke med steder litt utenfor sentrum til å begynne med.

Renta virker inn
- Det ser ut til å være litt verre i år, sier Carlenius som har drevet med dette siden 2000. Jeg tror det er flere som er på leiemarkedet i år på grunn av renta som er høyere enn det vi har vært vant med. Det kan minne om den situasjonen vi var i på slutten av 80-årene, sier Carlenius.

I mens gjør vaktmester Egil Håkonsen seg klar til å sette så mange som 300 køysenger med plass til 600 ut i gymsalen i studentboligene for å ta unna det mest prekære rushet når studentene strømmer inn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.