RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mathias Rasmussen

Her slår værgudene til

Sist oppdatert:
Torsdag klokka 12 nådde det varslede uværet Nordvestlandet. Lynnedslag forårsaket flere branner.

I Aukra kommune nådde uværet land i ledtog med lyn og torden. Nordmøre og Romsdal politidistrikt meldte om tre husbranner i kommunen.

- Lynnedslag har trolig forårsaket tre branner. Vi fikk klokka 12.14 melding om to branner på Harøya utenfor Aukra. Brannene er nå slukket. I tillegg fikk vi klokka 12.21 melding om et hus som brenner på Midsund i Aukra kommune, sier operasjonsleder Arne Stokke ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Nettavisen.

Har du tips eller bilder fra uværet? Send MMS merket «NA» til 1984 eller e-post tilvaktsjef@nettavisen.no

Klokka 14.30 fikk politiet melding om at brannen på Midsund var slukket. Det var store skader på huset. Det skal ikke ha vært folk hjemme da det begynte å brenne på noen av stedene.

SUPERSØK: Været hos deg - NÅ

NYTTIG: Få været på mobil

Lensmannen måtte rekvirere redningsskøyte for å ta seg ut til Midsund på grunn av det dårlige været.

I Ålesund forteller Mathias Rasmussen om trefall og kraftig vind. Rundt klokka 12 lynte og tordnet det.

Ferge på grunn
Ved 12-tiden kom meldingen om at uværet hadde tatt tak i bilferga «Glutra» og sendt den på grunn ikke langt fra fergeleiet på Tømmervåg utenfor kysten av Nordmøre, skriver Tidens Krav.

De 17 passasjerene om bord ble uskadd satt i land på Seivika.

«Vi hørte en sinnssyk høy lyd og det var akkurat som om vinden kom inn døren»

Anne Marie Helgesen på Askøy utenfor Bergen

Huset pepret med grus
På Askøy utenfor Bergen opplevde Anne Marie Helgesen (22) at morens hus ble pepret med grus mens det stormet som verst rundt klokka 12.30.

- Vi hørte en sinnssyk høy lyd, og det var akkurat som om vinden kom inn døren. Så pepret det med grus på hele huset, vinduer og alt. Det hørtes ut som om noen skjøt på huset med maskingevær. Vi trodde vinduene skulle bli knust. Det varte i flere minutter. Da vi gikk ut, så vi at bilen til søsteren min var full av hakk i lakken, sier Helgesen til Nettavisen.

Hun forteller at vinden må ha vært konsentrert og at den blåste vekk mye av grusen utenfor huset.

Varsler storm fredag
Meteorologene har meldt at det ventede lavtrykket har svekket seg på vei mot Norge. Det er ventet kortvarig sterk vind torsdag ettermiddag, mens den varslede stormen først skal komme fredag.

- Det ser ut til at den sterkeste vinden blir litt utsatt, og det ser ut til at den ikke kommer før fredag formiddag, sier meteorolog Åse Heilund Midttun i Storm Weather Center til Nettavisen.

Fra natt til fredag og fredag morgen ventes full storm på kysten av Møre og Romsdal, minkende utover dagen. Fra fredag formiddag ventes full storm på kysten av Trøndelag, minkende om kvelden, skriver Meteorologisk institutt på sine nettsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere